Напишете дума/думи за търсене

Как да запазим прическата си под шапката

С настъпването на студа основният враг на прическата ни става шапката. Това обаче не е причина да се откажем от топлия аксесоар, защото студеното време въздейства негативно на косите, като ги прави по-крехки и чупливи. Предлагаме ви няколко практични варианта за решение на проблемите.

Внимавайте със сешоара

Един от отновните проблеми е загубата на обем под шапката. За да го избегнете, сушете бавно и внимателно косата, по възможнст с не много гореща струя.

Подходящ модел шапка

Най-лесният вариант е да се откажете от твърде тесните шапки, които прилягат плътно към главата. По-широките модели освен че съхраняват прическата, правят и фигурата да изглежда по-слаба. Пробвайте да носите качулка – палтата и якетата с широка качулка са елегантни, а освен това са най-безвредни за обема на косата ви. Още един вариант е да пробвате лента или шал. Най-важното изискване е всички аксоари за глава да са от естетствени материи.

Процедури за възстановяване

Фризьорите съветват през есенно-зимния сезон да обръщаме внимание на прическата си два пъти на ден. Веднъж вкъщи, преди излизане и след това – при простигане на работното място.

1. Не слагайте шапка на недобре изсушена коса и не бързайте да прилагате стилизиращи средства, преди косата да е изсъхнала напълно. Ако го направите, няма да успеете да поправите поражения преди следващото измиване.

2. Не злоупотребявайте с лака и пяната за коса – вкъщи се ограничете до обичайния стайлинг със сешоар. Когато сложите шапката на коса, на която вече са нанесени стилизиращи продукти, те фиксират обема или по-точно неговото отсъствие.

3. След като свалите шапката, нанесете съвсем малко пяна в корените на косата и разрошете с пръсти, за да възстановите обема. Ако имате бретон, обърнете му повече внимание, защото той е най-важният елемент от прическата ви – срешете го с гребен и го напръскайте с лак.

4. Не пренебрегвайте изпозлването на антистатик – нансяйте го и преди излизане от вкъщи, и при възстановяване на прическата, тъй като след сваляне на шапката косата се наелектризира. Преди да предприемете каквото и да било, премахнете статичното електричество от косата си, тъй като разресването само ще го увеличи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X