Напишете дума/думи за търсене

Блестяща коса с оцет и силикон

Всички се дивим на прекрасния блясък, заради който слагаме слънчеви очила, докато гледаме някоя реклама на козметични продукти за коса. Телевизионната прическа е толкова бляскав, че си казваш: „Това в реалния живот няма как да стане, това е коса като на реклама”. Да, ама не. Изобщо не е трудно да се сдобием с красиво и лъскаво оперение на главата. И то почти безплатно, няма нужда да се отдаваме на скъпи процедури, за да се почувстваме като рекламна коса.

Студена вода и коприва

Един от най-лесните начини да направим косата си блестяща е да я изплакнем със студена вода, след като вече сме отмили шампоана с температура на водата, която няма да ни гарантира настинка. Не ви карам да слагате главата си във фризера, просто полейте набързо косата си за звезден отблясък. Ако пък сте фенове на копривата и имате достатъчно от това растение в кухнята, направете отвара и след като изстине, полейте косата си с нея, без да изплаквате с вода.

Бял винен оцет

Разредете една част оцет в три части вода. С получената смес изплакнете измитата с шампоан коса. Оцетът ще възстанови pH-то й, ще помогне за изчистването на скалпа и ще даде възможност на горния слой на косата да отрази светлината. Може да използвате и ябълков оцет вместо бял винен оцет.

Лив-ин балсам

Ако косата ви е суха, освен че е без блясък, винаги може да посегнете към лив-ин балсама за коса, който със сигурност ще свърши чудеса. Този тип балсами укротяват влагата, къдриците и помагат на косата да заблести сияйно. Освен традиционните лив-ин балсами, които се използват върху влажна коса, може да опитате и с тези, които се нанасят преди сън.

Минете на силикон

Ако използвате преса с метални или керамични пластини, по-добре е да преминете на такава със силиконови. Този материал модифицира прическата ви доста по-бързо, отколкото останалите видове преси, което пък означава, че косъмът е изложен по-малко време на топлината от уредите. Когато избирате сешоар, заложете на уред с йонизатор. Той произвежда негативно заредени йони, което прави косата по-гъвкава, бляскава и я изсушава по-бързо. Преведено на езика на косата това означава, че щетите за нея ще са доста по-малки. Освен това винаги може да нагласите сешоара си на степен, в която не се загряват реотаните и към косата духа по-хладка струя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X