Напишете дума/думи за търсене

Супергрижа за косата с минимален бюджет

Хубавата здрава коса може би е най-непреходният моден аксесоар на нашата женственост. За жалост, за да бъде здрава и същевременно да имаме хубав цвят и прическа всеки ден, трябва да полагаме перманентни усилия. А добрите препарати за коса са доста скъпи. Затова ви предлагаме няколко съвета, които няма да ви струват много, но ако ги спазвате, косата ви ще изглежда прекрасно.

На първо място подстригвайте косата често. Ако искате тя да расте, подстригвайте по малко – парадоксално, но освен че това ще я заздрави, тя ще започне благодарение на честото подстригване да расте и по-бързо.

Правилно измиване на косата:

- Когато сапунисате косата, направете дълъг и внимателен масаж на скалпа.

- Не мийте косата с прекалено топла вода.

- Отмивайте добре всички продукти от нея.

- След всяко измиване с шампоан ползвайте балсам или маска.

- Не сушете косата със силни и припрени движения, а само я потупайте с чиста хавлиена кърпа.

- По възможност оставяйте косата да изсъхне сама. Дори да правите след това прическа със сешоар, ползвайте го само на влажна коса, а не сушете изцяло с него.

Домашни маски за коса

И понеже купешките балсами и маски за коса не са никак евтини, ще ви предложим няколко рецепти, за да си ги направите сами у дома. Поставяйте домашна маска за коса поне веднъж седмично. Хубаво е след нанасянето й да съберете косата в шапчица за баня и да изчакате маската да подейства минимум 20-30 минути. Може дори да спите с маската и да я измиете на сутринта.

Имайте предвид, че яйцето е един от най-добрите приятели на косата – ако тя е суха, ползвайте жълтък, ако е мазна – белтък, ако е нормална – и жълтък, и белтък.

- За да расте по-бързо косата, смесете 1 жълтък с 1 банан на пюре и 1 с.л. лимонов сок.

- За да подхраните изтощената коса, смесете 1 яйце, 1 кофичка сметана, 50 мл рициново масло, 1 ч.л. ракия и 1 с.л. лимонов сок.

- За да заздравите косъма, смесете 200 мл прясно мляко с висок процент масленост, 2 с.л. зехтин и 1 с.л. мед.

- За да бъде косата ви по-еластична, смесете 1 авокадо, 1 с.л. зехтин и ? ч.ч. прясно мляко.

- За да хидратирате косата си, смесете 2 с.л. кокосово масло и няколко ягоди на пюре.

малък съвет:

Нанасяйте маската веднага след като я приготвите. Така ще се възползвате максимално от полезните вещества на съставките й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X