Напишете дума/думи за търсене

Разкрасяващи идеи с оризова вода

Сигурно се сещате за нея, когато стане дума за разстройство на стомаха. Изобилието от витамини и минерали в оризовата вода я прави изключително полезна за здравето. Но и за красотата. Жените в Азия познават бюти потенциала й от древността и се възползват от нейната разкрасяваща сила и до днес.

Как да я приготвите:

По няколко начина – с варене, с накисване или с накисване и ферментация. Нужни са ви 2-3 с.л. до 1/2 ч.ч. ориз и 2 ч.ч. вода. В единия случай некае оризът да се свари за около 20 мин, а във втория просто го накиснете във водата за около 15-20 мин. Прецедете ориза и в двата случая. Според някои ферментацията е изключително добър метод за приготвяне на оризова вода с още по-добри качества. Получава се, като оставите изцедената след накисване на ориза вода да ферментира за ден-два на стайна температура, а след това се прибира в хладилник. Имайте предвид обаче, че като всеки ферментирал продукт и този има специфична миризма, която може да не ви се понрави.

Как да я използвате:

Тоник за лицето. Нужно е само да прецедите сварения или накиснат ориз и да нанесете от водата върху кожата на лицето с помощта на памучен тампон.

За свиване на порите. Те загрозяват лицето, правят нанасянето на грима истинско предизвикателство, а борбата с пъпките и черните точки -ежедневно мъчение. Един от начините да свиете порите е да ги третирате именно с оризова вода. Постарайте се преди това кожата на лицето да е почистена добре.

Срещу акне. Понякога и най-доброто лекарство се огъва пред червенината и подутините на лицето. Не пречи да опитате да потушите болезнените и нелицеприятни пъпки с натуралната оризова вода.

За по-светла кожа. Козметичната индустрия може да предложи куп продукти за избелване. Истината е, че оризовата вода е също мощно средство за постигане на гладка, сияйна и по-светла кожа. Използвайте я за обливане или нанесете от нея с памучен тампон върху лицето. Оставете да изсъхне от само себе си.

Маска за коса. Блясъкът и копринената мекота са напълно постижими със силата на оризовата вода. Пригответе по-голямо количество с варене или накисване и облейте косата и скалпа на главата. Оставете да подейства около 20 мин. След това изплакнете с хладка вода и продължете с обичайния шампоан и балсам.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X