Напишете дума/думи за търсене

3 стъпки за блестяща и страхотно ухаеща коса

Изобщо не е задължително да купувате тонове скъпа козметика, за да имате блестяща коса, която ухае страхотно. Може да го направите и с домашни, подръчни средства.

Стъпка първа: За здрава коса

Писали сме и преди за ползите от оризовата вода за косата, но нека припомним. Това е много семпъл, но ефективен метод да заздравите косъма си и да направите косата си лъскава и блестяща. Оризът съдържа протеин, който се прикрепя към кичурите на косата и оттам идва ефектът. Начинът на приготвяне е много прост:

Необходими съставки:

1 чаша топла вода

1/2 чаша ориз

Сложете ориза и водата в буркан и ги разбъркайте добре. Оставете ориза да престои 30 минути, след което прецедете. Използвайте водата, за да напръскате косата си. За целта я поставете в пулверизатор – така ще ви е най-лесно да я разпределите по цялата глава. Оставете оризовата вода върху косата си за около 15-20 минути, след което изплакнете. Ако я оставите твърде дълго, може да предизвикате обратния ефект.

След като изплакнете косата си, тя ще бъде блестяща и ще можете да преминете към следващата стъпка или просто да изсушите и оформите, както обикновено правите.

Стъпка 2: За лъскава коса

Косата не трябва да изглежда суха и вяла, нали? Този спрей може да помогне на косата ви да е свежа и жизнена, като същевременно контролира накъдрянето и сухотата.

Необходими съставки:

половин чаша розова вода (можете да използвате всякаква флорална вода)

1 ч.л. арганово масло

1 ч.л. масло от жожоба

6-7 капки от любимото ви етерично масло

За да получите лъскава коса, започнете, като сипете розовата вода в бутилката със спрей. Добавете маслата едно по едно. Покрийте и разклатете добре. Маслото от жожоба се разтваря във водата доста добре, така че би трябвало да помогне за разграждането на другите масла. Разклащайте бутилката всеки път, когато използвате спрея. Пръскайте от него по цялата коса и след това разнасяйте с пръсти.

Стъпка 3: За уханна коса

Пръскането на парфюм в косата не е най-добрата идея, защото той съдържа спирт, а това я изсушава много силно. В същото време всеки обича косата му да ухае божествено. Има лесен начин да го постигнете с любимото си етерично масло.

Необходими съставки:

половин чаша дестилирана или розова вода

1 ч.ч. масло от жожоба

15 капки от любимото ви етерично масло

Изсипете водата в бутилката със спрей. Добавете маслата едно по едно. Разбъркайте хубаво и пръскайте в косата си като финал на страхотната домашна терапия.

Имайте предвид, че етеричното масло от розмарин може да помогне за още блясък в косата ви, а това от лайка може да я изсветли (ще получите ефект на кичури при редовно ползване).

Прочетете за това как с оризовата вода косата може да расте бързо и много здрава

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X