Напишете дума/думи за търсене

Навиците, с които изглеждаме по-млади след 50

Никога не се оставяйте някакви цифри да определят това как се чувствате спрямо себе си и своите безценни години натрупан опит. Напротив, използвайте ги, за да живеете още по-смислено и да бъдете още по-млади и красиви.
Няколко елементарни настройки правят чудеса за жената след 50.

Усмивка!
Вероятно са ви известни тези проучвания, при които хора от различна възраст и различно социално положение гледат снимки на други хора. С молба да познаят възрастта им. Оказва се, че тези, които са усмихнати на снимките, изглеждат по-млади от своите връстници, които не се усмихват.

Грижете се за косата си
Кожата на лицето и косата са първото нещо, което прави впечатление, когато погледнем един човек. Затова обърнете специално внимание на косата си. Ограничете ползването на маша и сешоар, подхранвайте с маска редовно, откажете се от сулфатните шампоани и балсами, ползвайте много природни продукти, които правят косата да изглежда здрава и й придават блясък. Например може веднъж седмично да я мажете с кокосово масло.

Грижете се сериозно за кожата си
Ако досега сте неглижирали кожата на лицето и врата си, време е да поемете нова посока в тези грижи. Рутината ви трябва да е изготвена съобразно личните ви нужди, но на всяка цена имайте добро измивно средство, силно хидратиращо, както и слънцезащита всеки ден. Препоръчваме ви да включите и ретинол в рутината си.

Скрийте проблемните области
Няма нужда да се срамувате и притеснявате от проблеми като бръчки или отпусната кожа, но ако можете, прикривайте ги. За свое собствено спокойствие. За целта може да си вземете стягащо бельо и чорапогащи, блузи с висока яка или поло, а също и да ползвате коректор върху лицето.

Обърнете огромно внимание на ръцете
Те са най-издайнически за възрастта, затова с особено внимание подхождайте към грижата за ръцете. Правете си поне веднъж седмично маска за ръце, ползвайте хубав, силен крем два пъти дневно, а в чантата си винаги носете някакъв хидратантен крем за ръце. Ако успеете да слагате слънцезащита и на тях, ще е страхотно.

Яжте повече зелени и червени зеленчуци
Витамин К, който се намира в зеленолистните зеленчуци, в аспержите, броколите, брюкселското зеле и други - той помага на кръвта ви да се коагулира. Ликопенът в доматите пък дава на кожата мощна защита срещу UV лъчите. Консумацията на плодове и зеленчуци води до по-добър тен на кожата и има още купища ползи за здравето.

Носете по-лек грим
Тежкият грим вече подчертава недостатъците, не ги скрива. Така че олекотете начина, по който се гримирате, и използвайте само хидратиращи и качествени продукти за целта.

Яжте мазна риба
Сьомгата и другите мазни риби са богати на DMAE (диметиламиноетанол), съединение, което повишава мускулния тонус и е една от задължителните съставки в скъпите кремове за зряла кожа. Хапването на мазна риба два пъти седмично предлага същите предимства.

Правете упражнения
Неотдавнашно проучване показа, че редовните упражнения може да забавят процеса на стареене. Ще забавите загубата на мускули и ще спите по-добре, когато тренирате през повечето дни от седмицата. Комбинирайте различните видове упражнения и се забавлявайте.

Носете правилния сутиен
Гравитацията засяга всички нас, но правилно прилепналото бельо може да помогне за оформяне на фигурата в по-младежки силует.

И още:

  • Избирайте по-спокойни, по-стилни цветове за дрехите си.
  • Залагайте на аксесоари, но нека не изглеждат евтини или пошли.
  • Носете само най-удобните възможни обувки!
  • Дори да имате най-семплото облекло, не правете компромис с качеството на чантата и на обувките.
  • Изсветлете червилото, а най-добре е да оцветявате устните си в натурални оттенъци.
  • Съкратете максимално ползването на захар и сол.
  • Грижете се за миникюра си, не го занемарявайте. Дори да нанесете само основа за нокти или най-светъл лак, е по-добре от олющени и пожълтели нокти.
  • Пийте по-малко алкохол.
  • Обичайте и бъдете обичани! Обичайте и себе си и най-после разберете какво означава това!

Вижте кои са навиците, които скапват връзката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X