Напишете дума/думи за търсене

11-те най-добри добавки за забавяне на стареенето

Процесите на стареене не могат да бъдат спрени, но може да ги забавите и да предотвратите развитието на заболявания, свързани с него. Има елементи против стареене, които могат да се използват като хранителни добавки.

1. Коензим Q10

Антиоксидант, който предпазва клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Включването му в диетата намалява риска от свързани с възрастта заболявания, има положителен ефект върху физическото състояние.

2. Ресвератрол

Той активира гените на сиртуин, които са в състояние да устоят на процеса на стареене, осигурява удължаване на младостта.

3. Колаген

Забавя процеса на стареене на кожата и премахва нейните външни симптоми. Подпомага поддържането на структурата на кожата. Позволява ви да намалите броя на мимическите бръчки.

4. Куркумин

Основният активен биокомпонент на подправката куркума. Това е мощен антиоксидант, който помага за намаляване на увреждането на клетките. Той е в състояние да активира определени протеинови съединения, които могат да увеличат продължителността на живота.

5. Никотинамид рибозид и никотинамид мононуклеотид

Тези вещества се съдържат в клетките и вземат важно участие във всички телесни процеси. Концентрацията им намалява с възрастта, което увеличава развитието на свързани с възрастта заболявания, включително болестта на Алцхаймер.

6. Кроцин

Картиноид, част от шафрана. Това вещество намалява възпалението, редуцира риска от тумори и има антидиабетно действие. Забавя старческото влошаване на мозъчната функция.

7. L-теанин
Аминокиселина, която предотвратява загубата на мозък и увеличава продължителността на живота с 5%.

8. Розов златовръх

Има силен ефект против стареене, увеличава способността за поддържане на умствения капацитет в напреднала възраст.

9. Чесън

Той има силни антиоксидантни свойства, забавя процесите на деменция, помага за предотвратяване на бръчки и намалява негативните ефекти на UV лъчението.

10. Физетин

Вещество, което унищожава увредените и стареещи клетки на тялото, което може да увеличи продължителността на живота.

11. Епигалокатехин галат

Намира се в зеления чай. Подобрява благосъстоянието, намалява риска от рак и проблеми със сърдечносъдовата система. Също така епигалокатехин галатът е в състояние да предотврати развитието на ранната сенилност и да увеличи продължителността на живота.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X