Напишете дума/думи за търсене

Екстрактът от гроздови семки - профилактика срещу болести

Гроздето е един от най-вкусните и питателни плодове, но неговите ползи не свършват само до пулпата му. Семената на гроздето съдържат голямо количество ценни микроелементи, аминокиселини и естествени танини. Те се използват за приготвяне на хранителни добавки и козметични продукти против стареене.

Екстрактът от гроздови семки може да се добави към любимия ви крем против бръчки или да бъде използван за придаване на лек орехов оттенък на салата от пресни зеленчуци. Редовната консумация помага за предотвратяване на стареенето и много сериозни заболявания.

Екстрактът се получава чрез изсушаване и смилане на продукта без термична обработка, което позволява да се запази максимума от полезни компоненти.

Съставът на тази хранителна добавка съдържа в големи количества ценни антиоксиданти, катехини, танини и дъбилни съединения, аскорбинова, линолова киселина, флавоноиди, витамин Е.

Екстрактът от гроздови семки съдържа фенолни киселини и антоцианини, редки комплекси от проантоцианидин. Те възстановяват тъканите на клетъчно ниво, премахват токсините и забавят процеса на стареене.

Дългогодишните проучвания и наблюдения са доказали, че екстрактът от гроздови семки е незаменим за здравето и младостта на организма:

- Ускорява метаболитните процеси, подобрява усвояването на витамини от тях на микроелементи в червата, което предотвратява затлъстяването и диабета.
- Поддържа еластичността и здравината на кожата, поддържа нивата на колаген. Екстрактът премахва вредните токсини и свободните радикали, излишната течност, което позволява на епидермиса да се обновява по-бързо, възстановява свежестта и здравия вид на лицето без сутрешно подуване.
- Намалява нивата на холестерола в кръвта, предотвратява развитието на атеросклероза, укрепва стените на кръвоносните съдове. Той помага да се контролира кръвното налягане при хипертония.
- Стартира имунната система благодарение на голямото количество витамин С. Пречиства чревната микрофлора от бактерии, подпомага организма по време на настинки, стрес, аклиматизация.
- Потиска растежа на злокачествените клетки, предпазвайки от опасни тумори и заболявания.

Екстрактът от гроздови семки е естествено средство за профилактика на болести. Той задейства процесите на подмладяване отвътре навън, повишавайки ефективността на диетата или лекарствата. Естествените вещества в състава са добре приети от организма, поради което те на практика нямат противопоказания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X