Напишете дума/думи за търсене

7 трика за изглаждане на бръчките

Красотата е като меч с две остриета – първо сте шедьовър, който с времето започва да овехтява.

Когато притежаваме красотата, ние не я забелязваме, но когато тя започне да избледнява, започваме да се тревожим обсебващо за нея.

С остаряването кожата става по-тънка и по-малко еластична, което я прави по-податлива на увреждане. Изражението на лицето може да причини преждевременно набръчкване. Непрекъснато усмихнати или намръщени може да доведе до фини линии в определени части на лицето. Загуба на мазнини по бузите, свиване на костите и намалено производство на колаген също са сред причината за стареенето на кожата. Честото излагане на ултравиолетови лъчи и пушенето на цигари може да ускори бръчките.

Някои лесни инструкции за изглаждане на бръчките

1. Използвайте смартфона си по-малко

Навикът постоянно да гледаме в телефона, да проверяваме поща или съобщения в социалните мрежи може да причини бръчки по кожата на шията и около брадичката. Кожата на шията е много тънка и по-податлива на стареене в сравнение с други части на тялото. За да сведете до минимум рисковете, свързани с използването на джаджи, купувайте козметика с аминокиселини и пептиди. Това ще увеличи еластичността на кожата и ще я тонизира повече.

В индустрията за красота се появи нова концепция, наречена „дигитално стареене“. Това означава, че влошаването на кожата се дължи на излагане на синя светлина от екраните на смартфони, телефони, таблети и компютри. HEV лъчението прониква в по-дълбоки слоеве на кожата, нарушава производството на еластин, колаген и хиалуронова киселина. Козметиците препоръчват използването на антиоксидантни серуми и кремове.

2. Правете упражнения за лице всяка сутрин

Разтягането на кожата ви ежедневно помага за увеличаване на кръвообращението, което позволява повече кислород и подхранване да достигнат до клетките. Тези упражнения оставят кожата със здрав блясък. Те стимулират тялото да произвежда колаген и еластин, като прави кожата ви да изглежда по-гладка и еластична.

3. Използвайте натурални добавки за грижа за кожата

Използвайте натурални добавки като зелен чай, екстракт от гроздови семки, коензим Q10 (CoQ10), витамин Е, масло от крил, както и какаови флаваноли и кокосово масло. Те вършат чудеса за кожата. Какаовите флаваноли подобряват еластичността на кожата, докато CoQ10 подобрява устойчивостта на кожата, като същевременно намалява бръчките.

4. Медитирайте

Медитацията помага за удължаване и засилване на активността на теломерите. Теломерите са защитни капачки, които са разположени в края на хромозомите, които се съкращават с възрастта. Много хора имат напрежение на лицето си и най-добрият начин за борба с това е медитацията. Съсредоточете се върху дишането и сърдечната си честота, което ще създаде баланс в ума, сърцето и емоциите ви. Включете йога в рутината си, за да намалите стреса и да забавите процеса на стареене.

5. Хранителен режим против бръчки

Искате да имате добра кожа? Внимавайте какво поставяте в устата си. Храни, които са богати на витамин С и са с ниско съдържание на мазнини, както и сложни въглехидрати като пълнозърнестите храни, намаляват бръчките. Ограничете приема на млечни продукти, тъй като те влошават акнето. Яжте боровинки, тъй като предпазват кожата от вредните свободни радикали, които се получават от излагане на слънце и пренатоварване.

6. Не присвивайте очи

Бръчките около очите се причиняват от присвиване. Орбиталната кожа около очите е тънка и е податлива на преждевременно набръчкване. Носете слънчеви очила, когато прекарвате време на слънце, за да не се налага да присвивате очи.

7. Бъдете позитивни

Не може да промените реалността, но може да промените отношението си към нея. Умът и тялото са двете части на една и съща система, така че останете здрави, като останете позитивни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X