Напишете дума/думи за търсене

5-те упражнения за лице на Фумико Такацу против стареене

Фумико Такацу е световноизвестна японка, която е разработила специални упражнения за лицето, помагащи да изглеждаме много по-млади, по-жизнени и привлекателни. Наричат този комплекс здравословна алтернатива на пластичните операции и инжекциите за красота.

Упражненията отпускат, облекчават стреса, укрепват лицевите мускули. За максимален ефект се препоръчват да се извършват в комбинация с правилното хранене и използването на овлажнители за кожата. Всяко упражнение трябва да се прави 10 секунди.

1. Голямото О
Застанете прави или седнете на стол. Поставете дланите на едната или на двете ръце на челото, като придърпвате кожата леко. Погледнете тавана и закръглете устата си, за да образувате голяма буква „О“. Опитайте се да не напрягате челюстта си.
Това упражнение затопля мускулите на лицето преди интензивно упражнение, увеличава микроциркулацията на кръвта и стяга увисналите тъкани на бузите.

2. Вкуснотии

Застанете прави или седнете на стол. С върховете на пръстите си докоснете ъглите на устните от двете страни, уверете се, че са на една и съща височина. Отпуснете напълно мускулите на лицето си и си представете, че ядете някои „вкуснотии“. Отворете устата и оближете устните си, бавно движете езика си във всички посоки.
Тези движения помагат за намаляване на назолабиалните гънки, помагат ви да изглеждате по-добре и да подобрите психоемоционалното си състояние.

3. Лебедова шия

Застанете прави. Преплетете пръстите на двете ръце, издърпайте врата нагоре, докато гледате към пода. Обърнете главата на дясната страна, повдигнете брадичката нагоре и издърпайте. След това се върнете в изходна позиция и повторете движенията за другата страна. Правейки въртеливи движения с главата, може едновременно да преместите ръцете си в противоположни страни, за да разтегнете допълнително мускулите на цялото тяло.
Упражнението перфектно облекчава стреса и елиминира блоковете в мускулите, които се образуват от продължителен престой в една позиция, например след работа на компютър. Изпълнението отпуска мускулите на шията и долната челюст.

4. Детокс

Застанете прави. Свийте лактите и поставете дланите си върху раменете. Поемете дълбоко въздух, отпуснете фронталните си мускули. Издишайте с шум (издавайки звук), докато спускате ръце.
Това упражнение ще ви помогне бързо да се събудите и развеселите сутрин. Освен това се препоръчва да се изпълнява за релаксация при стресови ситуации.

5. Миниповдигане

Застанете прави, с ръце надолу. Издърпайте дясната си ръка нагоре, а лявата я дръжте под ъгъл 45 градуса спрямо тялото. Сгънете дясната ръка, покрийте лявото ухо с дланта и леко издърпайте, както при изпълнение на упражнение за разтягане на мускулите на шията. Поемете си дълбоко въздух. Изплезете се и издърпайте езика надолу към пода и без да бързате, леко издишайте, придружено от съскане. Изправете се и се върнете в изходна позиция. Повторете с другата ръка.
С редовни упражнения може да намалите назолабиалните гънки и да намалите бръчките около очите.

Освен това се препоръчва да се изпълняват гимнастически упражнения, за да се премахнат мускулните крампи и да се поддържа правилна стойка. Тъканните спазми в раменете и шията пречат на нормалното кръвообращение, нарушават храненето на кожата и провокират появата на ранни бръчки и неравномерен тен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X