Напишете дума/думи за търсене

Как да се грижим за кожата до 30-годишна възраст

Ако искате да удължите младостта си, грижата за лицето изисква последователност, старание и дългосрочна стратегия. В крайна сметка, висококачествената ежедневна и собственоръчна грижа ще помогне да се забави стареенето на кожата.

Всички знаем, че стандартната грижа се състои в сутрешно и вечерно измиване, тонизиране и подхранване. Но ако на 20-годишна възраст това е достатъчно, то на 40 вече не е.

Необходимо е да се включат допълнителни процедури, които ще помогнат да се поддържа лицето здраво и сияйно.

Под 25 години

Наистина „златно време“ в грижата за лицето: тонове козметика и всякакви процедури не са необходими. Основното е да почистите старателно младата кожа, така че измиването и кремът са минимум, който трябва да присъства в несесера на всяка девойка.

За тези с акне е добре да използват противовъзпалителни гелове, които изсушават обривите и имат регенеративни свойства. Може да използвате мляко, съдържащо мазнини и екстракти, които нормализират работата на мастните жлези. След това нанесете тоник, който ще предотврати възпалението.

На тази възраст може да правите и масаж на лицето, така че през годините кожата да не губи тонуса си.
Важно условие за поддържане на младостта на лицето е балансираната стойка. Внимателно следете позицията на гърба, не се навеждайте твърде често към монитора на телефона, а го повдигнете до нивото на очите. В противен случай тъмни кръгове и торбички под очите, подуване на лицето ще се появят преди време.

След 25 до 30 години

Периодът, когато се появяват първите промени, свързани с възрастта. Дехидратацията и по-дълбоките бръчки вече се забелязват. Лимфният поток се влошава и подуването са налице по-често, придавайки на лицето уморен вид. Възможна е появата на розацея.

На тази възраст е добре да се използва серум (с антиоксиданти, колаген или хиалуронова киселина) преди прилагане на ежедневния крем.

И още няколко важни правила:

- Без агресивни измивания, почистващи лосиони или козметика 10в1
- Защитете кожата си от прекомерно UV лъчение
- Използвайте слънцезащитни компоненти, за да предотвратите стареене

Правете гимнастика за лицето, поне 15 минути на ден. Извършвайте практики, които подобряват лимфния поток и кръвообращението в тъканите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X