Напишете дума/думи за търсене

Здравата и хидратирана кожа има нужда от тази киселина

В индустрията за красота има определени истини, които са неоспорими. Например факта, че Витамин С може да озари тъмните петна, а хиалуроновата киселина хидратира прекрасно кожата. Това е широко известен факт, но се оказва, че не знам всичко за хиалуроновата киселина.

Хиалуронова киселина

Основни предимства:

Овлажнява кожатаНамалява появата на бръчкиВъзстановява клетъчната влагаУскорява зарастването на рани

Кой трябва да я ползва:
По принцип хиалуроновата киселина е безопасна за всички типове кожа, но е особено полезна за тези със суха кожа. Въпреки това хората с розацея или екзема е по-добре да тестват първо, за да се уверят, че не дразни кожата им.

Кога се прилага:
Хиалуроновата киселина може да се прилага два пъти дневно локално, сутрин и вечер по време на рутинната грижа за кожата, а инжектирането на хиалуронова киселина се извършва единствено от лекар.

Добре взаимодейства със:
Витамин С, витамин В5 и гликолова киселина. Няма известни отрицателни реакции с други съставки.

Какво точно представлява хиалуроновата киселина?

Това е молекула, която се намира в кожата ви. Тя е е естествен полизахарид, който действа като средство за омазняване и смазване на нашите стави, нерви, коса, кожа и очи. Основната функция на хиалуроновата киселина е поддържането на влажна и здрава кожа. Съставката е поразително мощна и затова действа като невероятно ефективен хидратант.
Може дори да приемате хиалуронова киселина като добавка, но препоръчваме това да се прави само след консултация с лекар.

Най-често се среща в серуми, лосиони, кремове, но също така има и на инжекции и филъри.

Предимства на хиалуроновата киселина:

Причината, поради която индустрията за красота обича толкова много хиалуроновата киселина, се крие в привидно вълшебната й способност да задържа влагата. Проучванията са доказали, че хиалуроновата киселина е невероятно добра за свързване с водните молекули, което я прави ключов фактор за задържане на влагата в кожата. Липсата на влага е един от основните виновници за стареенето на  , поради което тази съставка е задължителна, ако искате да имате хидратирана и здрава кожа.

Ето и предимствата на хиалуроновата киселина накратко:

Задържа влагата: хиалуроновата киселина помага за попълване и задържане на влагата в клетките, което води до хидратирана, хубава кожа.

Намалява появата на бръчки: тъй като дехидратираната кожа е една от основните причини за появата на бръчки, хиалуроновата киселина възстановява загубената влага и спомага за намаляване на появата на всякакви фини линии. 

Безопасна опция за филър:
тъй като съставът на хиалуроновата киселина е толкова тясно свързан с веществата в нашите тела, тя действа добре като пълнител, който не причинява сериозно дразнене. Освен това може да добави обем в области като устните и бузите, които естествено губят обем с течение на времето. 

Бързо абсорбираща: за разлика от някои продукти за грижа за кожата, хиалуроновата киселина се абсорбира бързо, което означава, че харчите по-малко продукт. 

Не дразни:
в по-голямата си част хиалуроновата киселина не е дразнеща и е безопасна за употреба при всички типове кожа. 

Краткосрочно инжектиране: когато се използва като филър, хиалуроновата киселина издържа около година. Разтваря се естествено, което означава, че не е необходимо да влизате обратно при лекаря, за да отстраните пълнителя.

Предлага се без рецепта: за разлика от някои супер съставки за грижа за кожата, продуктите с хиалуронова киселина се предлагат в повечето магазини за красота и дрогерии.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X