Напишете дума/думи за търсене

Как да премахнем жълтите нюанси от русата коса

Едва ли има жена, която е правила опит да се изруси и не е имала проблема с жълтите оттенъци. Ако косата ви е тъмна, няма как да се изрусите от първия път. Налага се първо да матирате косата. Не ви препоръчваме да го правите вкъщи, защото едва ли ще е ефективно и може да повредите косата си. Доверете се на специалист. Имайте предвид, че косата има основен пигмент, който допринася за естествения й цвят и този цвят не се сваля напълно от изрусяването. Косата съдържа меланин и меланинът е отговорен за това дали имате по-светъл или по-тъмен нюанс на косата си. Основните пигменти в по-тъмните цветове са една от причините косата да оранжевее и след изрусяване. Колкото по-силен е пигментът на естествената коса, толкова по-трудно работи боята. Често пъти са необходими 2 до 3 изрусявания, за да достигнете желания цвят.

Според теорията на цветовете противоположните цветове се неутрализират взаимно. За да противодействат на топлите тонове, багрилата съдържат и противоположни тонове, които неутрализират основния пигмент. Добавя се обратният на желания ви тон, за да се получи неутрален резултат.

Тъй като сините и лилавите тонове противодействат на оранжевите, те се добавят към продуктите за оцветяване на косата, за да неутрализират месинговия пигмент.

Когато се появи месингова реакция, резултатът от дисбаланса на тоновете се оставя в косата. Това също означава, че косата не е била достатъчно изсветлена, за да станете перфектната блондинка.

Има няколко причини да не успявате да постигнете желания си цвят:

Ползвате шампоани със сулфати.

Къпете се твърде често в морска вода.

Излагате се твърде много на слънце без слънцезащита за косата.

Боядисвате се прекалено често.

Ползвате продукти, които съдържат силикон или парабени.

Имате твърде много минерални отлагания от душ или басейн.

Най-добрият начин да поддържате косата си здрава e като избягвате всички изброени по-горе елементи.

И се запознайте с тонера. Тове е продукт, който помага да се неутрализират нежеланите месингови тонове от косата. Той може да се използва и за гланциране на косата, и за постигане на забавни оттенъци като розово и лилаво.

Също така трябва да започнете да ползвате само безсулфатни продукти. На етикета може да ги разпознаете с означението “Sulfate”. Имайте предивд, че сулфати се използват и в натуралната козметика под различни форми.

Другият продукт, който ще ви помогне в борбата с жълтите оттенъци, са сините и лилавите шампоани и балсами. Тези шампоани придават лек синкав оттенък, който помага да се противодейства на жълтия цвят и да запазите русото чисто и неутрално.

Как се използва
Лилавият шампоан е много концентриран и може да изсуши косата ви. Не го употребявайте, ако състоянието на косата ви не е особено добро. Ако тя е много суха, го ползвайте не повече от веднъж месечно. Ако е здрава, може да си го позволите и веднъж седмично.
Когато нанесете шампоана, го оставете да действа поне 10 минути. Може да се наложи да намокрите предварително косата си, за да „хване“. Същото се отнася и за лилавите балсами и маски.
През останалото време ползвайте шампоани за боядисвана коса, но, както казахме, те трябва да са безсулфатни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X