Напишете дума/думи за търсене

Безвредно изрусяване у дома

Труден цвят е русият, а в същото време голяма част от жените (и не само те) го предпочитат. Днес събираме на едно място онези идеи, които ни позволяват да се грижим за блондинските си гриви у дома, без да се налага да посещаваме фризьорски салон всеки месец и да плащаме много пари. На всичко отгоре с безвредни средства.

Отварата от лайка е класика: сварете голямо количество лайка, за да имате максимално концентриран разтвор. След като изстине и го прецедите, може да добавите глицерин и сок от лимон и да потопите цялата коса в него. Оставете косата да изсъхне, най-добре на слънце, и изплакнете.

Лимонов сок: ако решите да прескочите лайката и да ползвате само сока от лимон, отново ще имате успех с изсветляването. На 1,5 л вода сложете 3-4 с.л. лимонов сок. Потопете косата си в лимоновата вода и я оставете да изсъхне на слънце. След това я измийте.

Сода за хляб: добавете сода във вашия балсам или в маската си за коса. Със содата ще трябва да сте търпеливи, но след известно време ще започнете да виждате резултата. И със сигурност методът е лесен и евтин и позволява да поддържате хубав рус цвят постоянно.

Кислородна вода: разредете в бутилка с пулверизатор кислородна и чешмяна вода в съотношение 1:1. Напръскайте измитата си коса и оставете да подейства няколко часа. Ако прекарате тези няколко часа на слънце, ефектът ще е още по-приятен. След това изплакнете.

Витамин С: най-лесно би било да си купите витамин С на прах (има го в почти всички големи дрогерии и аптеки). Ако нямате такъв, просто счукайте в хаванче няколко хапчета от витамина. Смесете го с шампоана или балсама си и измийте косата с тях. Ефектът ще е двоен, защото получавате и подхранен косъм и по-здрав скалп.

Мед и канела: Смесете 3 с.л. мед и 4 с.л. канела, както и 3 с.л. зехтин. Направете си домашен балсам от тази смес, който да нанесете по цялата коса от корените към краищата. Сложете си шапчица и оставете да действа няколко часа. Изплакнете и подхранете с балсам.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X