Напишете дума/думи за търсене

Бляскава коса с хиалурон

Когато говорим за сияеща коса, специалистите са на мнение, че всичко зависи от състоянието на външния защитен слой на косъма. Колкото по-гладка е неговата структура, толкова повече светлината се отразява в косата. И обратно: когато повърхността е увредена и с цепнатини, светлината потъва, правейки косата да изглежда повехнала и без блясък. Когато косата е изложена на неблагоприятни фактори, като силно UV облъчване, екстремно термично или химическо обработване, въпрос на време е да се дехитратира органичната структура, да се появят ерозии и неравности в кутикулата на косъма. А стигнат ли щетите до основната част на косъма е неизбежно и накъсването на краищата – тогава блясъка и красивия цвят остават в минало време. За да укрепне и засияе косата отново, е нужно чрез съответната терапия да се запълнят неравностите и пукнатините в косъма.

Водещите козметични брандове все повече се ориентират към подобни терапии, като тенденцията е насочена към намаляването на минерални и силиконови формули с неорганичен характер, несъвместими с органичния характер на протеините изграждащи косъма. Някои от тях, иновативно прилагат, инфрачервено облъчване и ултразвук, други се обръщат към древни рецепти за коса от Близкият Изток и Северна Африка.

За няколко години във фризьорските салони триумфираха доста техники, които включваха терапии с арган, муру-муру и ройбос, маслата от маракуя, ориз, гроздово семе, високо и нискомолекулни органични протеини и кератина. Този сезон фризьорските студиа

препоръчват да се наблегне на хиалуроновата терапия.

Арсеналът от терапии дава възможност да се направи индивидуална терапевтична програма съобразена с нуждите на всяка коса. Чрез тези терапии, косъма се хидратира в дълбочина и се допълва от защитен филм, който задържа ценната влага в състава на косъма и предпазва от неблагоприятно външно влияние. В тези терапии хиалуронът никога не е сам. Изключително повишаване на ефективността му, както и удължаване на ефекта от хидратацията, се отбелязва при терапиите с вложен антиоксидант като вторичен активен агент. Особено добри резултати дава южноафриканският ройбос, добре познат под формата на всякакви изотонични напитки. Комбинирайте хиалурон, антиоксидант – ройбос и мелитан. Така ще получите освен хидратирана, бляскава и здрава коса със здрава структура и спокоен и чист скалп, видимо задържане на естествения процес на побеляване.

Критичните периоди в годината за косата са лятото – заради по-силното слънце и повишено ниво на UV облъчане и зимните месеци с температури близки до нулата - заради сухия студ, климатиците в офисите и неизбежното статично електричество породено от вълнените яки и шалове. С наближаването на топлите месеци дехидратацията на косъма е неизбежна. Затова специалистите съветват в края на зимата, терапевтичен курс за укрепване на косата и скалпа. Фризьорът ви най-добре познава вашата косата и нуждите й – няма да сбъркате ако освен за цвят и стайлинг, му се доверите и за цялостна комплексна грижа за здравето и кондицията на косата ви, защото най-красива е не най-дългата или най-тренди, а най-здравата коса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X