Напишете дума/думи за търсене

Наистина ли знаем как да решим косата, за да е красива

Всяка жена има собствен ритуал за справяне пред огледалото с нея. Прави го с няколко бързи движения на гребена, под душа или просто използва пръстите си за привеждане на гривата в приличен вид.

Когато косата не е във форма, обикновено търсим начин да й върнем красотата със смяна на шампоана, на стилизиращите продукти, ограничаваме сушенето със сешоар и агресията на пресата. Последното, над което бихме се замислили, е дали решим косата си правилно. Дори това ежедневно и рутинно упражнение има правила на изпълнение.

Никога на мокра коса

Сресването изглежда трудна задача, особено когато косата е гъста, дълга и непокорна. Най-лесният начин да я укротите е да я намокрите под душа, да й сложите балсам и да я разрешите. Може да е наистина привлекателно пред алтернативата да се борите дълго време на сухо, но не е препоръчително. Влагата натежава на косата, опъва я и движенията с гребена само може да я накъсат.

Направо от корените

И по цялата дължина с едно движение. Колкото и да ви се иска да прокарате плавно гребена от скалпа до върховете на косата, задръжте този импулс. Първата ви работа е да разплетете възлите по краищата. Отнема време и е досадно. Но е задължително. След това срешете косата от средата й по дължина надолу и постепенно се придвижвайте към корените. Разделянето на отделни кичури също помага.

Четка вместо гребен за разплитане

Може и да ви се струва, че е по-бързо и лесно да го направите с четката, но така рискувате да се сдобиете с топка откъсната коса в ръцете си. Най-доброто средство за справяне със заплетените краища остават пръстите на ръцете ви. На второ място е гребенът с голямо разстояние между зъбците. Четката изобщо не участва в класирането.

Прекалено честото ресане

Няма твърдо правило за това дали да е всеки ден, през ден или веднъж на седмица. Общоприето е твърдението, че колкото по-рядко го правите, толкова по-добре. Ресането като цяло е процедура, която може да накъса косата и да нарани кожата на главата. Но все пак е добре да разнасяте естественото омазняване от корените към краищата на косата. За да бъде бляскава, жива и красива. Най-добрият начин за това е ресането, но честотата му зависи от дължината и състоянието на косата.

Непочистеният гребен или четка

Нямате нужда от продукти втора употреба в косите си. Почиствайте аксесоарите си за сресване, след като ги използвате. В противен случай рискувате да изцапате току що измитата, ухаеща на свежо и оформена коса.

Статичното електричество

То кара косата да хвърчи във всички посоки. А това е враг на добрия й външен вид. С малко лак за коса върху гребена обаче този проблем може да бъде разрешен.

Красивата коса изисква полагането на сериозни грижи за поддържане. Но няма как да се получи без помощ отвътре. „Хранете” я пълноценно и се отнасяйте с нея като към богатство, не я приемайте за даденост, която просто решите през последните няколко десетилетия. Загубата на коса става много по-бързо от времето, което й е нужно за възстановяване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X