Напишете дума/думи за търсене

5 начина да повдигнем самочувствието си

Повярвайте, дори фотомоделите имат понякога проблеми със самочувствието си. Разбира се, с годините акцентът все повече пада върху интелектуалните ни заложби, отколкото върху външността, но е добре да сме по-самоуверени и на двата фронта.

1. Спрете да се сравнявате. Веднага!
Най-големият бич на самочувствието е оглеждането ни в другите. Те често изглеждат по-слаби, по-високи, по-добре облечени. Но я си представете, че една кльощава, висока жена цял живот е мечтала да е „джобно гадже“ като вас и да има повече „сексапил“ в деколтето си. Не ви се вярва?! Да, защото тя не го показва. Но повечето от нас мечтаят за това, което нямат.

2. Не гледйте какво нямате, а се концентрирайте върху онова, което имате
Добре, проблемите с килограмите са бич. Но стига сте се взирали в тях. Застанете пред огледалото и посочете на глас всички прекрасни черти, които притежавате – големи очи, широко чело, изправени рамене, мънички пети. Отделяйте всеки ден по няколко минути пред огледалото с единствената цел да откривате своите достойнства. Меката кожа например. Или чаровно накривеното зъбче. Здравите нокти и гъстата коса да не са за изхвърляне?! Във всяка жена има по нещо красиво и уникално. Хванете се за своето и му се наслаждавайте всеки ден без изключение!

3. Не отхвърляйте комплиментите
Понякога възпитанието ни налага да махваме свенливо с ръка пред комплиментите и дори да отговаряме: „Стига, глупости!“ Напротив. От днес приемайте всеки комплимент с широка усмивка и го запаметявайте дори. Вечер преди лягане си го припомняйте и си отговаряйте на въпроса защо ви беше отправен. Например колега ви е казал сутринта: „Днес сутринта си много свежа!“ Защо го направи? Явно сияете. Може би това, че спряхте да се тревожите да килограмите, ви кара да изглеждате по-самоуверена, а мъжете харесват самоуверени жени. Продължавайте в същия дух!

4. Глезете тялото си
Спортът е един от най-мощните инструменти наистина да засияете и да се почувствате по-красива. Освен него всичко, което правите за тялото си, е бонус. Например заменете поне едното си хранене с напълно здравословно меню. Може сутрин да закусвате със смути, а до обяд да минете на плодове – без кафе, без цигари, без кроасани. Ще се почувствате по-хубава още на втората седмица! Вечер след баня мажете тялото си с уханни масла, а косата си глезете с маски всяка седмица поне по веднъж. Колкото повече грижи полагате за себе си, толкова самочувствието ви ще се качва нагоре.

5. Правете повече секс
Стига с това главоболие! Развържете хормоните и направете щастливи и себе си, и мъжа до вас. Покупката на секси бельо само ще ослади тази новост в любовния ви живот. Сексът не трябва да е бреме и да се случва веднъж седмично. Започнете да правите секс всеки ден и това неизменно ще повдигне и нослето ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X