Напишете дума/думи за търсене

4 неща, които ще направят живота ви по-лек

Когато животът стане твърде стресиращ и забързан, може да се окаже трудничко да се концентрираме върху наистина важните неща. Между съвременните технологии, огромната купчина задачи и нуждата да бъдем в крак с всички събития наоколо, понякога забравяме кое всъщност ни носи най-много смисъл.
Върнете си фокуса с тези 4 стъпки и ще видите, че ще започнете да дишате по-леко, да се наслаждавате повече на нещата и да сте по-ефективни и по-щастливи.

1. Съкратете времето си пред екраните
Повечето от нас разчитат на интернет, електронна поща и платформи за съобщения в работата си. Използването на технологиите е основно средство в това да организираме ангажиментите си. И въпреки това трябва да си признаем, че покрай мейлите и работните задачи прекарваме сума ти излишно време в интернет. Уж само, за да надникнем какво се случва във фейсбук, да лайкнем някоя снимка в инстаграм, да проверим днешните промоции в любимия си сайт – и неусетно са минали няколко напълно излишни часа. Загубени. А това, че сме пропуснали времето да мине покрай нас, неусетно ни травмира и изнервя.
Само си представете, че го бяхте прекарали в спорт, разходки, четене на книга или съзерцаване на природата? В разговори с любими хора или в някое ново начинание?
Наложете си контрол над това. Имайте определен часови отрязък за социалните мрежи и за сърфиране в нета – към края на работния ден или след като вечеряте и така или иначе няма да имате много време за губене.

2. Спрете с плюшкинството
И това е нещо, което правим несъзнателно. Купуваме дреболии или пък не дреболии, но неща, които никога и за нищо не ни служат. Като кутии за бижута, от които нямаме нужда, суверини и джвъчки, които събират прах по рафтовете вкъщи, дрехи, които слагаме по три пъти и забравяме в гардероба, козметика, която изглежда страхотно в рекламата или на щанда, а после се оказва, че имаме още две от същото и т.н. Събирането на излишни вещи също ни изнервя подсъзнателно, а понякога и напълно съзнателно – когато трябва да бършем прах например или пък нямаме място в банята от шишенца и тубички. Да не говорим колко излишни пари се харчат!
А нещата, които сте натрупали, може да дарите. Така поне ще има смисъл от покупката ви.

3. Съсредоточете се върху отношенията с важните си хора
Много от нас имат манията да трупат освен вещи, и „приятели“. Не че има нещо лошо в това, но често се оказва, че голямата част от тези „приятели“ не са точно нашата кръвна група. Не стига че това ни кара да се разочароваме постоянно, но и ни отнема от времето да бъдем с хората, които наистина са ни близки и важни за нас.
В зряла възраст започваме да разбираме, че нямаме нужда от тълпа приятели/познати, а от малко, но истински. А приятелството – като всички други взаимоотношения, е добре да бъде поливано, обгрижвано, ценено.
Оставете грандиозните сбирки с този и онзи. Осъзнайте кой наистина ви носи радост в живота, на кого наистина може да разчитате и мнението му е важно за вас. Разберете кой ви кара да ставате по-добър човек и по-уверен в себе си и инвестирайте в отношенията си с него.

4. Спрете с мултитаскинга
Може да сте много добри в него, но той ви разпилява. Той е причината да сте нервни, сприхави и да не може да свършите всяко нещо по перфектен начин. Научете се да редите приоритети и ще видите колко силни сте в това, което обичате да правите, и колко ненужно е било жонглирането с всички странични работи.
Може да ви се наложи да се откажете от нещо, да направите компромис и къщата ви например да не блести от чистота, но важното е вътрешно да усещате хармония и сила да правите най-важното по най-добрия възможен начин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X