Напишете дума/думи за търсене

Как да нахраним лицето си: витамини и добавки за младежка кожа

Козметиката ни помага да поддържаме красотата и привлекателността си, но без правилното хранене не може да става въпрос за младостта и здравето на кожата.

Какви хранителни продукти помагат за поддържане на здрава, еластична и гладка кожа?

Доказана е, че японците имат най-красивата кожа. Създават впечатление, че те просто не остаряват. Това се дължи на особеностите на японската диета, наситена с морски дарове, зеленчуци, на неконсумирането на захар и наситени мазнини.

Лицето изисква правилно хранене

Възрастните, които в менюто си имат зехтин, риба, морски дарове, ядки, бобови растения, кисело мляко, чай, пълнозърнести храни, зелени зеленчуци, плодове, показват минимални признаци на стареене.
Със страстта към тлъсти меса, наситени мазнини, картофи, подсладени със захар напитки и десерти, рискът от бръчки се увеличава.

Оптимални храни за здравето на кожата

- Моркови, кайсии (жълти и оранжеви плодове и зеленчуци).
- Боровинки
- Спанак и други зелени листни зеленчуци
- Домати
- Бобови растения
- Сьомга)
- Ядки

Храните с фибри се препоръчват, тъй като забавят преработката на захар, което от своя страна забавя гликирането - процес, който състарява тялото и кожата.

Добавки за младежка кожа

Витамин С и лизин са антиоксиданти, които инхибират ензимите, синтезирани от клетките, разграждащи колагена.

Витамин D - насърчава здравата кожа, намалява възпалението и засилва имунния отговор.

Цинкът е минерал, който подпомага заздравяването на рани и нормализира косата и кожата.

Витамини А и Е - облекчават възпалението.

Омега-3 мастни киселините придават на кожата еластичност, възстановяват нейните характеристики след излагане на UV лъчение и защитават ДНК и колагена. След прием на Омега-3 състоянието на кожата постепенно ще се подобри.

Диметиламиноетанол (DMAE) е аналог на холина от комплекса на витамин В. DMAE е важен за функциите на централната нервна система. Подобрява функционирането на мозъчните неврони и е средство против стареене, изглажда бръчките.

Фенилаланинът е аминокиселина, която облекчава депресията и болката. Тя е ефективна при витилиго - заболяване, което причинява загуба на пигментация в определени участъци от кожата.

Алфа липоева киселина - защитава клетките от увреждане.

Екстрактът от гроздови семки е полезен за здравето като цяло, тъй като неговите антиоксидантни свойства действат върху колагена и придават на кожата младежки вид, еластичност, твърдост.

Пробиотици - помагат за нормализиране на имунната защита след излагане на слънчева светлина. Освен това консумацията на пробиотици помага при обновяване на кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X