Напишете дума/думи за търсене

Какво да правим при слънчево изгаряне от втора степен

Всички знаем, че слънчевите изгаряния са досадни и болезнени. Но когато те се превърнат в изгаряния от втора степен, това вече е съвсем друга игра.

Може дори да не осъзнаете, че имате втора степен изгаряне.

Излагането на слънце може да бъде много вредно. Не приемайте леко слънчеви изгаряния - те могат да причинят трайни щети.

Прекомерното излагане на UV лъчение е причината за слънчевото изгаряне. То може също да причини преждевременно стареене на кожата и да ви изложи на риск от рак на кожата. Дори слънчевото ви изгаряне да не е толкова болезнено, все пак може да доведе до дълготрайни ефекти. Не пропускайте необходимите предпазни мерки.

Освен използването на слънцезащитен крем с висок фактор, опитайте се да намалите излагането, като ограничите времето си на слънце, когато UVлъчите са в своя пик (обикновено между 11:00 до 16:00 ч.).

Слънчевото изгаряне от втора степен включва епидермиса и част от дермичния слой на кожата. Тя изглежда червена, издута и е много болезнен. Какво да правите?

Изплакнете изгарянето
Полейте изгорялата кожа с хладка вода за няколко минути, докато болката спре. Прохладната вода понижава температурата на кожата, като помага за намаляване на болката.

Наложете прясно алое
Отрежете няколко парчета от растението, сложете ги във фризера, след това директно нанесете върху изгарянето и мехурите. Ако нямате прясно алое, винаги може да вземете гел от аптеката.

Използвайте обезболяващо
В магазинната мрежа се предлагат много медикаменти без рецепта. Изберете едно.

Поддържайте кожата овлажнена
Щом кожата започне да изсъхва, тя ще се напука и ще се нарани още по-зле. Алое и овлажняващи лосиони ще помогнат да се предотврати това.

Кожата ви е вашият защитник, така че не забравяйте да я защитит.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X