Напишете дума/думи за търсене

Лесни, но категорични начини за справяне с отпуснатите клепачи

Отпуснатите клепачите е проблем, който е малко по-сериозен, отколкото изглежда. Това не само ни кара да изглеждаме по-възрастни, но може да доведе до очни заболявания и влошаване на зрението.

За да ви помогнем да предотвратите проблеми с очите, причинени от увиснали клепачи, ние, екипът на „Мила“, събрахме много полезни лека, които лесно може да използвате всеки ден у дома.

1. Чай от лайка

Лайката има противовъзпалителни свойства, които помагат за третирането на увиснали клепачи. Сварете две пакетчета чай от лайка, след като се охладят ги поставете на очите за 15-20 минути. Ако предварително сложите чаените торбички в хладилника, ще получите и много приятен охлаждащ ефект.

2. Яйчени белтъци

Яйчените белтъци стягат кожата. Почистете клепачите, подсушете и нанесете малко количество яйчен белтък върху тях. След като изсъхне добре, измийте с хладка вода. Ще видите резултатите незабавно.

3. Лед

Ледът свива кръвоносните съдове и намалява провисването на клепачите. Трябва само да нанесете кубчета лед върху тях и ще видите ефекта след много кратко време.

4. Яжте грозде

Гроздето съдържа елементи, които предотвратяват или забавят процеса на стареене на клетките. Така че не го пренебрегвайте, а го добавете към ежедневната си диета, за да изглеждате по-млади.

5. Краставица

Това е добре познато средство и наистина работи. Краставиците са богати на кафеена и аскорбинова киселина, които намаляват възпалението и стягат кожата. Поставете две охладени шайби краставица върху очите, отпуснете се за 15-20 минути. След това се насладете на свежа и сияйна кожа.

6. Спете добре

Ако не спите достатъчно, ще бъдете стресирани и очите ви ще бъдат уморени. Това ще увеличи увисването. За да го избегнете, трябва да си лягате по-рано и да спите толкова часове, колкото трябва да се чувствате свежи и отпочинали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X