Напишете дума/думи за търсене

Как да спасим красотата от махмурлука

Не се гордеете особено със себе си на сутринта. Дневната светлина е безмилостна в очите, тиктакането на часовника звучи в ушите ви като камбана, а, изглежда, някой ви е стъпил на стомаха. Махмурлук. И единственото по-лошо от начина, по който се чувствате, е начинът, по който изглеждате. Иска ви се да върнете времето назад - за да спестите мъките на тялото си, а и на външния си вид. Всъщност не е нужно да го криете зад дебели пластове грим и слънчеви очила.

Вода преди лягане

Дори да не сте особено на себе си и съвсем да не ви е до поглъщане на още течности, не пренебрегвайте водата. Една от причините на сутринта след алкохолна вечер да се чувствате и да изглеждате ужасно е дехидратацията. Голяма чаша вода, преди да се отпуснете безпаметно на възглавницата, ще намали изтощаващия за външния ви вид ефект от махмурлука.

Горе главата срещу подпухване

Ако леглото ви позволява да повдигнете нивото на матрака при горната част на тялото, възползвайте се. Повдигната позиция на главата е шанс на сутринта да не се налага да използвате тон козметика, за да прикриете подпухналите клепачи. По-високата или допълнителна възглавница също върши работа. Ако все пак подутините около очите ви са по-големи, отколкото ви се иска, наложете ги с резени краставица, картоф или с охладени пакетчета чай.

Бюти помощ с бърза подхранваща маска

Това е последното, за което имате време, нерви и сили на сутринта. Маската обаче не е нужно да е сложна или отнемаща много време. И без това ще гледате глупаво в една точка поне 10 минути, докато наберете кураж да влезете под душа. Подарете това време на лицето си. Намачкайте един банан или зряло авокадо и го нанесете на кожата. Така ще я освежите, ще я хидратирате и ще намалите умората й от тежката вечер. А след това напръскайте лицето с розова вода и я оставете да изсъхне от само себе си. Воала, по-красиви и с една обиколка пред махмурлука.

Перлен блясък и нежен руж

Те са добрите приятели на бледия почти до сиво сутрешен тен на лицето. Нанесете - но не прекалявайте, продукт с дискретен блясък. Нежното розовото или прасковеното на скулите ще върне свежестта ви за нула време и ще прикрие следите от неразположението. А ако използвате основа за грим преди това, ефектът ще е още по-добър.

Приберете косата назад

Нямате време да я миете, нито да я стилизирате в прическа. Не я оставяйте обаче и небрежно намачкана и разпиляна. Напротив. Приберете я стройно назад, вържете я високо на опашка или я свийте на кок. И в двата случая ефектът е освежаващ за външния ви вид. Да не забравяме и за лекия лифтинг ефект, който прибраната коса оказва на лицето.

Светли сенки за очи, по-смело червило

Не залагайте на обратния вариант. Клепачите ви нямат нужда от цялото внимание на света в момента. Използвайте натурални цветове за сенките и не прекалявайте с количеството. Устните са по-подходящият акцент за подчертаване. Може да си позволите да ги оцветите в по-ярък и привличащ погледите тон. И не забравяйте да се усмихвате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X