Напишете дума/думи за търсене

Баня срещу уморени очи

За да върнем блясъка в очите си, е полезно от време на време да се правим очни бани. В аптеките се продават специални чашки, които са помощно средство при процедурата, която можем сами да извършим у дома.

В тях се сипва отвара от лайка, магданоз, черен чай или мента предварително прецедена през изварена марля. Окото се прилепва към чашката с отварата, главата се навежда назад и около 7-8 пъти отваряме и затваряме клепачите си. След това се правят няколко кръгови движения с очната ябълка вдясно и ляво. Същите процедури се правят и с другото око. След това ги подсушаваме и намазваме с околоочния крем, който ползваме.

Любопитно

Когато спиралата за мигли не се отстранява с измиващ продукт, има определен начин, по който трябва да се премахне с тампон и тоалетно мляко. Използват се два тампона, напоени с тоалетно мляко – единият е под долния клепач, а с другия се отстранява спиралата от корените към краищата на миглите.
Гримът от горните клепачи се маха в посока от основата на носа към външния край на миглите. А гримът от долните клепачи – в обратната посока.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X