Напишете дума/думи за търсене

Как да прикрием болестта с грим

Подпухнали и леко раздразнени очи, течащ нос са едни от симптомите, които ни съпътстват, когато някаква настинка ни застигне. Тогава нямаме желание почти за нищо, но това не означава, че трябва да изоставим външния си вид и да сврем и красотата си сред хапчетата за гърло и капките за нос.

Използвайте минимално количество грим

Няма нужда да слагате тонове кит върху лицето си, за да прикриете факта, че сте болни. Колкото по-малко, толкова по-красиви ще изглеждате. Забравете за очната линия и спиралата, и без това ви сърбят очите.

ВВ крем

Заложете на ВВ крем, отколкото на течна основа, той е по-лек и по-ефирен. Тъй като отдавна е степенуван като мултитаскинг основа, това ще помогне на кожата да прикрие несъвършенствата, оставени от болестта. Освен това ще запази лицето хидратирано.

Лека пудра

Тъй като кожата има склонност да изсъхва, когато сме болни, понеже непрекъснато духаме носа и търкаме очите, по-добре намалете употребата на пудра. Няма нужда от допълнително изсушаване на иначе неособено мазната кожа.

Хидратирайте повече

Когато сме здравословно неразположени, кожата става свръхчувствителна, лесно раздразнителна и, както стана ясно, много суха. След като измиете лицето, нанесете овлажняващ крем с висок фактор на слънцезащита. Оставете козметиката сама да попие в кожата.

Балсам за устни

Болестта допринася и за напукването и сухотата на устните. Затова вместо да използвате червило или гланц,спомнете си за добрия балсам за устни.

Оскъден руж

Ако много ми се ще да подчертаете скулите си, докато сте болни, не прекалявайте с ружа. Всичко, от което се нуждае видът ви, е елегантно количество грим. Може да използвате околоочен коректор, за да прикриете бледостта и подпухналите клепачи. Най-добре без грим, но ако не може да си го позволите, тогава нанесете кафяв грим на клепача, за да създадете дълбочина, почти незабележима очна линия и спирала.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X