Напишете дума/думи за търсене

Какво да правите, за да не се къдри косата

Току-що излизате с перфектната прическа от салона, но свършено изправената ви коса след по-малко от половин час вече е на вълни, а вие сте безпомощни.

Много жени се сблъскват с този проблем. Причините за това може да са няколко. Най-често косата се къдри поради висока влажност на въздуха или неправилна грижа.
Какво може да направите, за да запазите косата си гладка, права и жива?

Причини, поради които косата се къдри

1. Високо ниво на влажност на въздуха

Поради тази причина жените често не успяват да направят красива прическа, когато са на морска почивка - косата им е по-къдрава от овча вълна, губи обем и се заплита. Факт е, че здравата коса е защитена от кутикулата. Тя предотвратява навлизането на влага в косата отвън. И ако е повредена, косата бързо абсорбира влагата, губи своята еластичност и се къдри.

2. Дехидратация на косата

Друг често срещан фактор. Косата ще се дехидратира, ако консумирате малко вода през деня и не се храните балансирано. Косата също губи влага, ако често се втриват в нея сухи материал. Например, ако постоянно носите копринени кърпи, сатенени аксесоари или използвате неподходящ шампоан. Косата също може да загуби влага при продължителна употреба на определени лекарства.

Съвети

- използвайте преди стилизиране продукти за грижа за коса, съдържащи етерични масла - авокадо, кокос, маслина или ший;
- използвайте хидратиращ шампоан, редувайки с регенериращ шампоан;
- укрепете кутикулата с арганово масло, особено ако въздухът е влажен;
- използвайте йонен керамичен сешоар за сушене на косата, който помага за стягане на кутикулата и предотвратяването на къдрици;
- фиксирайте прическата със специален агент - серум, течност или масло, което предпазва косата от влиянието на негативни фактори на околната среда.

Придържайки се към тези лесни препоръки, може да постигнете безупречен външен вид на косата си, като я укрепите отвътре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X