Напишете дума/думи за търсене

Хидратирайте косата си като професионалист, но у дома

Овлажняването на косата става естествено благодарение на мастните жлези в скалпа, които отделят себум. Този себум си проправя път от скалпа надолу по кичурите коса и така тя би трябвало да получава достатъчно хидратация.
Понякога обаче тази естествена хидратираща система не работи добре. Може да имаме неактивни маслени жлези поради генетиката или възрастта. Нашият тип и дължината на косата ни също може да нарушат процеса. Всички манипулации, които извършваме ежедневно с косата си, са друга причина за нейната сухота.

Как да хидратираме къдравата коса

Къдравата коса е най-застрашена от сухота. Това е така, защото на себума в скалпа му отнема повече време, за да си проправи път през всички къдрици. Прекомерното миене и боядисването на къдравата коса може да влошат нещата.

Третирайте суха и къдрава коса с дълбоки хидратиращи шампоани и балсами. Потърсете растителни масла от:

авокадобадемарганмаслинакокос

Те всички помагат за запечатване на влагата. Може също да използвате тези масла самостоятелно като седмична маска за косата си.

Как да хидратираме гъста коса

Ако косата ви е не толкова суха, колкото гъста и груба, трябва да помислите за дълбоко хидратиращо лечение. Маслото от ший е ефективно за изключително сухата коса заради високото си съдържание на мастни киселини и антиоксиданти.

Може да го нанасяте като маска за коса веднъж седмично, за да възстановите влагата. Винаги използвайте топлозащитен спрей, преди да използвате преса, сешоар, маша.

Как да хидратираме тънка, фина коса

Фината коса по-рядко страда от дехидратация, защото себумът има по-голям шанс да проправи пътя си през кичурите.

Ако обаче използвате боя за коса, топли уреди или миете косата си твърде често, може да откриете, че косата ви е суха. Снабдете се с шампоан и балсам за фина коса.
Най-добре е да овлажнявате само краищата й. Природните средства, подходящи за фина коса, включват масла от жожоба и лавандула.

Как да хидратираме побеляла коса
Зрялата и побеляла коса е по-суха поради естествения процес на стареене, който забавя дейността на мастните жлези.

Може да помогнете за попълване на тази загуба, като използвате дълбоко овлажняващ шампоан и балсам заедно със спрей без отмиване. И не мийте косата си често.

Как да нанасяме овлажнители в косата си

Когато използвате овлажняващ балсам или маска, трябва първо да нанесете продукта в краищата на косата си, а след това да минете до средата на кичурите. Не е необходимо да нанасяте овлажнител на скалпа, освен ако не е изключително сух.

Също така полагайте хидратиращите продукти само върху мокра коса - това позволява на вашите кичури да абсорбират правилно продукта. Ежедневни балсами може да слагате ежедневно, но се придържайте към използването на по-дълбоките веднъж седмично.

За най-добри резултати оставете маските и маслата върху косата си за поне 20 минути. Ако може да останете цяла нощ, още по-добре. Изплаквайте ги само с хладка вода по възможност. Не мийте косата си с гореща вода, тъй като това ще доведе до сухота.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X