Напишете дума/думи за търсене

Начини за прикриване на оредяващата коса

Виждате е я в огледалото всяка сутрин, по гребена или четката, върху възглавницата, около сифона в банята. Или пък изобщо не сте забелязали кога буйната ви грива на главата се е превърнала в „няколко косъма“.

Причините може да са много. От прекаляването с ежедневни механични процедури с четка и сешоар или преса в ръка, през хормоналните смущения, до проявленията на някои заболявания. Оредяващата коса е проблем и решението трябва да се търси с помощта на специалист. Но междувременно може да подкрепите самочувствието си с малко визуален камуфлаж.

Подкъсете я

Дългата коса е оръжие на женствеността, но когато не е в добра форма и пада активно не е най-прекрасната гледка на света. Повече дължина означава и повече тежест, повече утежнение на косъма и за съжаление по-добра видимост на скалпа. Не щадете сантиметрите, отрежете ги и дайте глътка въздух на косата си. По-късата изглежда по-жизнена и с повече обем.

Забравете гела и тежките стилизанти

Те може и да помагат в усилията ви косата да върви поне нанякъде, но колкото е по-малко тя, толкова по-рехава ще изглежда с гел. Стилизантите слепват косата, а това съвсем не ви е нужно, когато нямате достатъчно количество от нея. Не забравяйте и за мокрия ефект, който гелът й придава.

Изсветлете я

Напълно или на кичури. Оставете нюансите да завоалират и прикрият недостатъка на материал в косите. Вярно, боядисването изисква постоянство, усилия и средства, но оредяващото ви самочувствие от челото нагоре го заслужава. Не е нужно да се хващате директно за платиненото русо, достатъчно е да боядисате косата си с няколко нюанса по-светло от естествения цвят.

Сменете шампоана, потърсете подходящата козметика

Изобилието от продукти на пазара има какво да предложи и за вашия проблем. Избягвайте честото измиване на косата, но и не допускайте да се омазнява прекалено и да прилепва смущаващо за скалпа. Може би сега е времето да откриете предимствата на сухия шампоан или на продуктите, които придават обем в косата.

Разделяйте я правилно

Сякаш има неправилен начин за това? Всъщност има. Не се изкушавайте да прихлупвате пластове коса един върху друг с идеята, че така оределите участъци ще се прикрият. Но и не разресвайте косата си на прави пътища и пътеки, за да не излагате на показ допълнително и без това видимия ви скалп. Едрият зигзаг е по-добрият избор за рядката коса.

Навийте я

Сега е моментът да се видите с къдрава коса или поне с чуплива. Не отивайте до крайностите на афро прическата, но с няколко ефирни букли в косите може да се изненадате колко много може да изглеждат „няколкото косъма“ на главата ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X