Напишете дума/думи за търсене

По-дълга и по-плътна коса за 30 дни

Повечето жени искат да притежават лъскава дълга коса.

Според науката тя расте между 0,3 до 0,5 мм на ден, 1 до 1,5 см месечно и 12 до 15 см годишно. Косата се смята за втората най-бързо растяща тъкан в тялото след костния мозък.

Въпреки това понякога ни се струва, че космите върху главата ни не помръдват. Какво да правим, за да ускорим процеса?

1. Станете приятел с ножицата

Подстригването ви изглежда като кошмар, когато целта ви е да се сдобиете с буйна грива. Но реалността е точно обратното на това, което мислите. Препоръчва се редовно и по-често да се подрязва косата, ако искате да стимулирате растежа. Освен това така я поддържате здрава.

2. Не забравяйте балсама

Не е вярно, че трябва да оставим балсама да действа за определено количество време. Той има мигновен ефект върху косата и предпазва от накъсване, когато решим да я опаковаме в хавлиената кърпа. Балсамът е задължително условие за поддържане на доброто здраве на всички видове коса. Така че нанасяйте балсам след всяко измиване и не увивайте косата си с кърпа. Оставете я пусната.

3. Получете помощ от някои натурални продукта

Сокът на лука и чесъна, цариградското грозде, ябълковият оцет и кокосовото мляко подхранват косата, подобряват растежа й и спомагат за цялостното здраве на скалпа.

Знаете ли този трик?

Следващия път вместо да охладите бирата, я сварете и добавете към шампоана си. Мийте косата си с тази микстура два пъти или три пъти седмично. Не само че измива чудесно, но действа и като отличен балсам.

4. Ежеседмично подхранване с маски

Маската за коса трябва да се спазва с религиозна педантичност поне веднъж седмично. Това е важно, ако искате да ускорите растежа на косата. Това помага също за запазването на натуралните й мазнини, което я поддържат по-здрава. Може да правите домашни маски от мед, лимон, авокадо, зехтин и сок от лук.

5. Ползвайте копринена калъфка за възглавница

Забравете за памука и изберете коприната, ако искате да помогнете на косата да расте. Мекотата на коприната или сатена е по-добра за косата. Тези материи не предизвикват триене, което прави косата по-малко запленена и така се намалява късането на косъма.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X