Напишете дума/думи за търсене

Как да изглеждаме добре независимо от времето навън

Избягвайте сложните прически

Правите коси губят обема си още при първата среща с влагата. Не си струва да се ядосвате, че гривата ви не се подчинява, използвайте го в своя полза. Срешете косата назад и я приберете в кок или на опашка, но подходете оригинално с асиметрична прическа, такава с път в страни или на зиг-заг. За да не губите много време за оформянe на късата коса, подстрижете я на етажи с филирани краища.

Застраховайте обема в косите

Използвайте стилизиращи продукти за целта. Но се откажете от спрейовете, които съдържат спирт, те изсушават косъма. Пищна прическа можете да си направите, като приберете косите си на две конски опашки отзад, разположени една над друга.

Ако имате чуплива или къдрава коса, нанесете гел за оформяне, докато е влажна. Оставете я да изсъхне без да я пришпорвате със сешоар.

Позволете на кожата да диша, освежавайте я

Ако всеки път напудряте лицето си, за да отстраните мазния блясък на кожата, след втория път ще изглеждате като с маска. Кожата ще диша трудно под дебелия слой фон дьо тен и ще се опитва да компенсира загубите с още омазняване. Достатъчно е веднъж да я напудрите и то с пудра, която съдържа UV-филтър. През деня използвайте освежаващи водни спрейове. Напръскайте лицето леко и го оставете да изсъхне. Добрата новина е, че тези продукти фиксират допълнително грима. Ако пък съвсем не можете да се откажете от фон дьо тена, смесете го с вашия ежедневен хидратантен крем. Така гримът ви ще бъде лек и все пак ще скрива несъвършенствата на кожата.

Откажете се от мазната и тъмната козметика

Сенките за очи и тоналните кремове, които имат в състава си мазнини, се разтичат, когато времето навън е по-топло. Затова е добре да ги извадите от употреба. Сенките за очи нанасяйте в съвсем тънка линия по продължение на клепачите и леко ги напудрете. Тъмносивият и тъмнокафявият цвят не са най-добрите приятели на грима в ежедневието. Вместо тях използвайте сенки в светли нюанси. Те придават свеж вид на макиажа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X