Напишете дума/думи за търсене

Безупречни съвети, с които ще сме модерни във всяка ситуация

„Модата се променя, но стилът продължава.“

Коко Шанел

Не е трудно да се следват модните тенденции при лесния достъп до всякакъв тип информация.

В същото време понякога преминаваме тънката линия между персоналния ни стил и безвкусицата. Добрата новина е, че има няколко тайни, които ще ви помогнат да бъдете стилни и елегантни, независимо от това, което казват дизайнерите, че трябва да носите.

- Не се страхувайте от монохроматичните тоалети. Дрехите в един и същи цвят визуално удължават силуета, особено ако избирате неща в различни нюанси.

- Ако харесвате дрехи с хоризонтални ивици, но се страхувате да не ви добавят повече килограми визуално, “ограничете” ги с носене на разкопчано сако или яке

- Когато носите костюм, състоящ се от неутрални цветове като синьо, черно, бяло или бежово, имайте предвид, че аксесоарите за този вид трябва да са ярки. Страхотен трик е да имате чанта и обувки в различни, но съвпадащи цветове.

- Определете формата на тялото си и следвайте стила на знаменитост със същия силует. Обикновено известните хора имат стилисти, които се грижат за добрия им външен вид.

- Преди да облечете бели дрехи, разгледайте ги добре на дневна светлина. Често се случва този вид светлина да ги прави по-прозрачни от изкуствената светлина, което означава, че рискувате да покажете бельото си на всички наоколо. Така че по-добре е да избирате бели рокли и панталони, изработени от плътна материя или с подплата.

- Не обличайте дрехите веднага след гладене. Изчакайте няколко минути, за да оставите тъканта да се охлади. В противен случай може да получите повече

„бръчки“ отколкото преди гладене.

- Съчетанието на различните десени може да е трудна задача. Трябва да запомните няколко правила, за да изглеждате стилно: точките добре се комбинират с райета, райетата добре се комбинират с флорални мотиви, 2 флорални принта може да изглеждат добре в един комплект, ако цветовете се допълват взаимно.

3 неща, които може да направят вашия имидж по-стилен и модерен - черни слънчеви очила, кожена чанта и кожени обувки.

- Ако ви е трудно да съпоставите цветовете, просто обърнете внимание на едно класическо правило, което ще ви помогне да изглеждате елегантно - координирайте облеклото така, че в него да няма повече от 3 цвята.

- Не избирайте дрехи според възрастта си, а вместо това ги избирайте според формата на тялото си. И не забравяйте, че има неща, които изглеждат добре на 25-годишните, които изглеждат странно на 40-годишните. Една от тези неща е късата плисирана пола.

- Купете си широки и тесни колани, които ще съвпаднат с всички дрехи във вашия гардероб - те ще ви помогнат да създадете различни визии.

- Не се страхувайте да носите дизайнерски неща заедно с дрехи, които са закупени от магазините за конфекция.

- Ако не знаете какво да облечете, изберете класически черни панталони, бяла риза и червено червило.

- Основата на всеки гардероб е бялата риза. Тя трябва да бъде ярко бяла, без никакъв жълтеникав оттенък. Имайте предвид, че белите неща може визуално да направят зъбите ви по-жълти. Така че, когато носите снежнобяла риза, използвайте червило, което ще направи зъбите ви по-бели.

- Не бързайте да прибирате любимата си лятна рокля за следващия топъл сезон. Носенето й с пуловер или с яке през есента ще даде нов живот на роклята.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X