Напишете дума/думи за търсене

Как различните зодии казват "Прощавай"

Днес е Сирни заговезни, празник, известен още като Прошка.
Напоследък стана много угодно да искаме прошка със смс или на стената ни във Facebook, но едва ли това е била идеята на нашите предци, създали и пренесли тази традиция до днес. Затова, ако искате да бъде истински, отидете при човека, от когото искате прошка и произнесете думите в очите му. Ако е ваш родител, целунете му ръка. И се опитайте догодина да нямате повод да се извинявате.

Ето как според астрологията се извинява всеки от нас.

ОВЕН

Този човек никога не е виновен. Той се отбранява до последно, той напада, той се сърди и е готов на всичко, но не и да си признае грешката. Овните са като малките деца. Ако живеете с представител на тази зодия, научете го с търпение и любов да се извинява. Покажате му пътя към благостта, макар тя да не е присъща за него. В момента, в който Овенът осъзнае, че благостта ще го направи още по-чаровен и обичан, той може и да придобие малко от нея.

ТЕЛЕЦ

При тях има два варианта - или се извиняват постоянно, или го правят трудно и упорстват да признаят дори, че са сбъркали. И в двата случая ефектът от прошката им е минимален, защото те по телешки ще постъпят по същия начин и следващия път. Просто са много последователни и неотстъпчиви - в някои ситуации тези черти ги превръщат в доста надеждни партньори, затова не им се сърдете дълго.

БЛИЗНАЦИ

Ще изговорят много, много думи, преди да се извинят. Но не е невъзможно да го направят. Ако са убедени, че наистина са сбъркали, ще си вземат бележка и вероятно няма да повторят същата грешка. Близнаците умеят да се вслушват в критиката на другите и дори да не я приемат веднага, тя ще остане да "работи" в съзнанието им за добро.

РАК

Този човек страда истински и дълбоко, когато разбере, че е сбъркал. Преживява го тежко и се извинява веднага. Често Раците дори прекаляват с извиненията си - искат ги дори от хората, които са ги ранили. Но ако обвините Рака без основание, това ще остане толкова дълбока рана в сърцето му, че никога няма да ви прости болката и ще се затвори за вас. А вие не искате това, нали? Много добре знаете, че малко хора умеят да обичат като тях.

ЛЪВ

Като царствен знак Лъвът не обича да се извинява. Но пък го умее. Представителите на тази зодия го правят по горд начин, но няма да премълчат извинението си, ако са усетили, че са сгрешили. Гордостта им ги отдалечава за известно време от човека, на когото са искали прошка, но ако той е достатъчно внимателен и любящ, ще приласкае Лъва отново. Дръжте се с него като с горд собственик на короната на сърцето ви и той ще ви се отблагодари с протекция и нежност.

ДЕВА

Девата умее да се извинява. Знакът е достатъчно практично насочен, за да знае, че в повечето случаи извинението прави нещата по-леки за всички и не е толкова горделив като Лъва. Така че ако някоя Дева сбърка, тя ще се извини и едва ли ще повтори своя гаф. Затова е и толкова леко да се живее с някои от представителите на тази земна зодия.

ВЕЗНИ

Не обичат да искат прошка, но ако се налага, ще го направят. Преди това ще се ядосат, ще ви се нацупят, ще си вирнат носа, но в крайна сметка ще останат насаме със себе си и ако вътрешният им глас им се скара, ще се върнат при вас и ще кажат искрено "Прощавай!" Прегърнете ги и всичко ще мине.

СКОРПИОН

За него вината винаги е в нещо друго, но не и в него - в съдбата, във вас, в лошото стечение на обстоятелствата. И става доста сърдит, ако го упрекнете в нещо. Дори да знае, че е виновен, той не намира думите да каже "Прости ми!" Затова тези хора обикновено живеят с непукисти или егоисти, които не обръщат особено внимание на този им недостатък. Особено на фона на всички други хубави черти на Скорпиона.

СТРЕЛЕЦ

Той не само ще ви каже "Извинявай", той направо ще го изстреля. За тази зодия прошката е нищо работа. Самите те не са злопаметни и знаят, че няма нищо лошо в това понякога да сбъркаш, ако имаш топките да си го признаеш. Стрелецът вероятно няма да повтори грешката си, а ако го направи, ще ви се извини два пъти по-усърдно от първия път. Как да не ги обичаш?!

КОЗИРОГ

Забравете да ви поиска прошка! Той никога не е виновен, а ако случайно ви каже "Прости ми", бъдете сигурни, че не го мисли. Иска или да се отърве от вас, или да ви изманипулира. Затова по-добре не чакайте извинения. Което, като се замислите, не е лошо все пак - не искате да ви лъжат, нали? Вие си обичате Козирога заради толкова други чудесни качества!

ВОДОЛЕЙ

Ще извадят от десет кладенеца вода, за да ви убедят, че всъщност не са виновни. Тази зодия има склонността да философства толкова надълбоко, че да се загубите в мисълта си и накрая дори да забравите защо сте очаквали извинение. Не се подавайте на чара им и действайте с директни въпроси. "Ще ми се извиниш, или не" върши работа. Евентуално. Ако не, прегърнете се и може да мине.

РИБИ

Доста са чувствителни и преживяват тежко всяко едно обвинение. Ако се държите грубо с тях, ще отплуват и дори да ви се извинят, повече няма да им видите ни очите, ни перките. Затова бъдете внимателни с Рибите. Когато сами осъзнаят греха си към вас, те сами ще дойдат за прошка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X