Напишете дума/думи за търсене

Нова мода - на бала с дълбокото деколте на гърба

През последните две-три години има значителна промяна в стила на абитуриентките. Почти изчезнаха крещящото разголване и кичозните рокли. Момичетата започнаха все повече да се заглеждат в стила на големите звезди по червените килими и да следят в социалните мрежи как се обличат популярните личности. При положение че лъскавите церемонии, отразявани в световните мрежи, налагат модни тенденции, няма нищо чудно в това, че и у нас все повече абитуриентки копират рокли или търсят модели, подобни на тези, облечени от холивудски актриси и музикални величия. По традиция наградите "Оскар" са мястото, на което могат да се видят всички актуални трендове - от рокли и бижута до грим и прически. И тази година нещата не стоят по различен начин. Показаните тоалети по време на наградите повлияха върху линиите при официалните вечерни модели, които се предлагат в магазините.

Дълбоките деколтета при роклите за новите абитуриентки са преместени на гърба. Отзад материите са дълбоко изрязани, а отпред е точно обратното - в горната си част стигат често чак до шията. Вариантите тип "русалка" вече не се носят, нещо повече - модни са асиметричните, обемни и дори безформени модели. Въпреки протестите на някои стилисти тюлът все още се радва на голяма популярност.

Електриковите и бонбонените цветове са най-актуални, наред с тях се носят и флорални мотиви.

Обувки

Въпреки собственото си убеждение колко са неотразими на високи токчета, много момичета, а и жени не умеят да вървят с такива обувки. Факт е, че с тях краката изглеждат изящни, но когато походката е клатеща се и коленете са свити, целият ефект отива по дяволите. Все още имате време, репетирайте вкъщи с новите си официални обувки - гърбът трябва да е изправен, главата също, а пристъпвайки от крак на крак, опитвайте да изпъвате коленете, но се старайте и да не изглеждате вдървени, нещо, което също често се случва. Пуснете си някой тв канал с ревюта и опитвайте да копирате походката на манекенките. В началото няма да ви се получи, защото, колкото и лесно да изглежда отстрани, всъщност не е. Но с повече репетиции походката ви на високи токчета ще започне да изглежда естествено. Много е важно и обувките да са удобни, ще прекарате на тях доста часове. В момента най-актуални са моделите със съвсем тънки и доста високи токове. Сред водещите тенденции са вариантите с прозрачни каишки, те обаче не са толкова меки като кожата и съществува риск твърдият найлон да ви направи рани. Иначе изглеждат много ефектно и могат да бъдат видени върху краката на повечето световни звезди. Друг тренд са красивите и нестандартни като форма токчета. Могат да са украсени с перли, камъни, метални орнаменти или самият ток да е оформен от свързани помежду си букви. 

 

Бижута

Естествено, бижутата трябва изцяло да са съобразени с роклята. Ако тя е с красиви дантели или лъскави декорации, то украшенията може да се ограничат само до малки дискретни обеци. Към семпла и едноцветна рокля може да си позволите да сложите масивно колие, но обеците отново трябва да са по-малки. В случай че държите те да са големи, аксесоарът около шията трябва да е по-нежен. 

Коса

Забравете за сложните кокове, а оформянето на такива тип "банан" е тотална отживелица. На мода са максимално естествените визии, но това не означава, че трябва само да се срешите и да отидете на бала си. Фризурата трябва да е направена така, че да изглежда леко небрежна, като косата е добре подстригана, с изправени или леко извити кичури. Допълнителният ефект идва от няколко фиби с камъни или перли, които се поставят една до друга само от едната страна на главата. Това е и най-актуалният тип прическа, повлиян от героините от фентъзи филмите. Диадемите също може да се използват като декорация. Интересно допълнение са подобията на бижута, закачени в косите. Може да се оформи съвсем небрежна плитка, върху която се спускат многобройни нанизи с миниатюрни камъчета. Друго интересно предложение са метални верижки, закачени на шнола, която се прикрепя в задната част на главата. 

 

Чанта

Много абитуриентки забравят, че чантата е важен аксесоар за празничния ден, и се сещат за нея в последния момент, когато вече няма време да се търси нещо красиво. Тя е не само ефектно допълнение към тоалета, но и абсолютно необходима вещ. Къде иначе ще сложите телефон, червило, пудра, парфюм, малък портфейл и ключовете за вкъщи, разбира се?! Ако изброените вещи са с атрактивна визия, спокойно можете да ги сложите в малка прозрачна чанта - прозрачните материи вече втора година продължават да са хит. Но ако не искате всички да виждат какво носите, подберете стилен аксесоар, който отдавна не е задължително да е в тон с обувките. Сребристите и златистите варианти, както е и при дрехите, са сред водещите линии за тази година. Към съвсем изчистен и семпъл тоалет може да си позволите да добавите атрактивна чанта с нестандартен дизайн. Носенето в ръка на малкия клъч в някакъв момент може да се окаже неудобно. Изберете модел, към който има и дълга тънка верижка или каишка, която може да закачите и да сложите аксесоара през рамо. 

 

Макиаж

Многопластовият грим, с който лицето прилича на маска, е характерен само за нашите географски ширини и за... Ким Кардашиян. Добрите гримьори казват, че перфектният макиаж е този, който почти не се забелязва. Целта му е да прикрие недостатъците, да подчертае хубавите черти на лицето и почти да не личи, че го има. Но за това се иска майсторство или доста опити пред огледалото. Далеч по-лесно е да се отвори видеоурок на някой от многобройните влогъри и следвайки инструкциите, солидно да се наплеска физиономията с огромно количество грим. Само че с този тип дебело наслояване всички момичета изглеждат еднакви, като извадени на принтер и изчезва индивидуалното излъчване. Освен това тежкият грим състарява. Ако искате да се почувствате красиви като големите звезди, но не кичозни като Ким Кардашиян, а стилни като Адриана Лима например и да запазите свежестта на младежкото си лице, заложете на семпъл макиаж в светли и нежни тонове. Агресивният ярък или много тъмен грим не е подходящ за този повод, а и снимките с роднините ще започнат още през деня, когато подобни тонове върху лицето изглеждат плашещо. 

 
 
 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X