Напишете дума/думи за търсене

Трендът за летния грим - деним

Денимът е вечен. Това лято то е по-актуален от всякога, но не само в облеклото, а в грима.

Денимът отдавна се е доказал като един от най-големите модни феномени. Още с ушиването на първите класически джинси през 1872 г. от Леви Щраус и Якоб Дейвис, памучният плат, оцветяван в индиго, се превръща в неизменна част от модата. Денимът се налага като институция и става не само най-използваният плат във всекидневните дрехи, но и се появява в множество колекции haute-couture през годините. Днес почти 150 години след създаването си, той е по-актуален от всякога. Затова и специалистите са категорични, че денимът е вечен. Това лято той отново е в модните тенденции, но този път не в дрехите, а в грима.

Внимавайте в комбинациите

Според френския гримьор Патрик Лоренц гримът деним е подходящ както за светли, така и за тъмни очи и отива и на руси и на тъмнокоси жени. Важното е просто всяка да избере своята тоналност – класически деним, по-светъл или по-тъмен.

За да постигнете добър ефект в синьо, той препоръчва първо да сложите коректор като основа или бежови или розови сенки и едва след това да нанесете молив деним. Така ще получите равна като цвят основа и денимът ще изпъкне. Този вариант е подходящ за ежедневието, дори за плажа.

За вечерен грим, Патрик Лоренц съветва да заложите на сенки деним като нанесете достатъчно дебел слой. Повечето палитри деним се предлагат в комбинация от три основни цвята – синьо, черно и кафяво. Ако нямате специална палитра, може да използвате черни или кафяви сенки отделно, за да подсилите ефекта на денима.

Лоренц подчертава, че този тип сенки трябва разумно да се комбинират с червилото, ружа и спиралата. Ако използвате дебели сенки деним, не избирайте спирала в същия цвят, а тъмна като я нанесете на два слоя. Важно е също да сложите и по-неутрално червило, дори само гланц и по-блед руж – бежов или светло розов. Защото при комбинация с ярък руж и ярко червило, този тип сенки може да се окажат прекалено крещящи и да доведат до неподходящи асоциации.

Смела спирала

Ако не сте почитатели на по-тежкия грим, но все пак искате да се възползвате от тенденцията, Лоренц съветва просто да изберете спирала в тази тоналност. По принцип според френския гримьор спирала деним отива най-вече на сини очи, но придава интересен вид и на кафявите. Лоренц подчертава обаче, че, ако този тон спирали се поставят и на миглите на долния и на миглите на горния клепач, се рискува ефектът да стане прекалено крещящ. Затова гримьорът препоръчва на тези, които искат по-умерена комбинация, да нанесат яркия цвят само на миглите на долния или на горния клепач, а на другите – черна или кафява спирала.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X