Напишете дума/думи за търсене

Как да пазаруваме козметика онлайн без рискове

Когато купуваме козметика онлайн, пестим не само пари, но и време. Освен това из мрежата може да се открият продукти, които рядко се срещат в реалните магазини. Интернет шопингът обаче има своите подводни камъни.

Купувайте от магазини, които заменят или приемат връщане на стоките

Обикновено надеждните интернет магазини приемат обратно продуктите, ако не е нарушена оригиналната им опаковка, в период от 14 дни след покупката. Би следвало да ви се даде възможност да върнете и замените продукта и в случаите, при които в резултат от доставката е нарушен търговският му вид. Когато получавате стоката, непременно я проверете внимателно – дали е това, което действително сте поръчали. Ако не го направите веднага, ще ви е трудно да предявите претенции относно вида, количеството и други подробности.

Регистрирайте се на сайта на интернет магазина

Не се колебайте да се регистрирате на сайта на онлайн магазините, които сте харесали. Това не отнема много време, а същевременно осигурява доста бонуси. Интернет магазините често провеждат различни акции, раздават подаръци към покупките и правят други приятни изненади за постоянните си клиенти. Когато сте регистрирани потребители, ще получавате информация за намаления и други изгодни предложения. Цялата полезна информация ще пристига на електронната ви поща. Освен това винаги можете да се отпишете от абонамента.

Купувайте козметика от официални дистрибутори

Ако купувате козметика от български онлайн магазин на марка, която няма официален дистрибутор за България, го правите на собствен риск. За стоки, които нямат официален дистрибутор и сертификат, няма как да се гарантира оригиналност. Разбира се, възможно и да няма нищо нередно с качеството им, но единственият начин да го установите е по пътя на пробата и грешката.

Четете внимателно описанието на стоката

Това се отнася особено за декоративната козметика. Дисплеят на компютъра и на мобилния телефон често не показват реалния цвят на продукта. Оттенъкът, който виждате на екрана, може да се отличава – при това значително – от фактическия. Затова когато поръчвате сенки, червило, спирала и други продукти, които се предлагат в различни нюанси, не игнорирайте описанието на продукта – тази информация не е дадена случайно. Така ще получите допълнителни сведения не само за точния цвят, но и за текстурата и за това как изглежда при изкуствено осветление.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X