Напишете дума/думи за търсене

Особености на пазаруването от Еbay

Този сайт е идеалното място за шопинг маниаците, за колекционерите и хората, които обичат да притежават уникални дрехи и предмети, които не могат да се намерят във всеки втори магазин.

Когато търсите стока може да изберете опция резултатите да се подреждат по цена, но имайте предвид, че цените на стоките, предлагани на търг постепенно се вдигат. Така че подреждането може да се промени дори в рамките на няколко часа.
Имайте едно на ум, че някои от продавачите обявяват ниски цени, за да привлекат купувачи, но пък слагат високи такси за доставка, затова много внимателно проверете всички условия, преди да купувате. Питайте продавача за всичко, което ви притеснява или не ви е ясно.

Може също да търсите по опция дали стоките са нови или употребявани. Не се ограничавайте само с “нови”, защото понякога в употребяваните има съвсем нови неща, които просто са били разопаковани.
От значение е също да отбележите дали искате стока, която се предлага за продажба веднага или е на търг. Много хора предпочитат да пазаруват чрез опцията “купи сега”, защото са наясно с крайната цена и не им се налага да наддават.

Търговете

Други обаче обожават да наддават. На търгове се пускат най-интересните продукти. Положителното е, че понякога предлаганите стоки са толкова много, че може никой да не наддава освен вас за даден продукт и накрая да платите дори по-малко от 1 долар/паунд за него. Трябва да знаете, че различните търговци определят минимална сума, с която можете да наддавате.

Снайпери

Понеже търговете понякога приключват във време, което в нашата часова зона е посред нощ, не е възможно да стоите и непрекъснато да ги следите. Затова на помощ идват страничните приложения, наречени снайпери. Дори и когато не сте на линия, те наддават вместо вас. Програмата е така направена, че например между 2 и 5 секунди преди края на търга да направи наддаване за вас, като вие предварително сте му задали до каква сума максимално може да стигнете.

Трябва да знаете

Не всички търговци доставят до България. Важно е да знаете също, че различните продавачи, имат различни цени за доставка, така че внимателно проверете и това. Ако харесате даден продукт, но той не се доставя или трябва да го потърсите при друг търговец или да използвате фирма посредник с адрес в съответната държава.

Негативни оценки

Освен сайт за продаване и предлагане на стоки, ebay е и вид социална мрежа. От основно значение за това как ще ви възприемат другите в сайта е какви оценки и мнения оставят за вас. Затова е много важно да подходите съвсем сериозно към пазаруването от сайта. Ако наддавате за даден продукт, бъдете сигурни, че сте проверили всички условия по доставката му, цената му и т.н., защото, ако спечелите търг, но в последствие се откажете, ще получите негативна оценка и това ще ограничи възможностите ви за по-нататъчно пазаруване. Тоест не наддавайте за нещо, което не сте сигурни дали наистина ще купите.

Важно!
Когато си правите регистрация, задължително попълнете всички полета на латиница – и тези с имената си и адреса си, защото може после да имате проблеми с доставките.

Добре е винаги, когато плащате, да избирате опция за плащане през PayPal. Така е много по-сигурно. За всички предимства на този тип плащане, ще ви разкажем в някой от следващите ни броеве, където поредицата за пазаруване online продължава.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X