Напишете дума/думи за търсене

Навици, които скапват връзката

Не харесвам Свети Валентин и други нарочени дни за празници на любовта. Тя трябва да се чества всеки ден. Не казвам, че всеки ден къщата ни трябва да прилича на цветарница, а еднорози и пеперуди да хвърчат из хола, ама съгласете се, че има някои привички в почти всяка връзка, които направо й виждат сметката.

Кои са те?

Да се опитваме да променим другия

Едно е да го научим да оправя леглото, друго е непрекъснато да мрънкаме, че не е станал ядрен физик или че е крайно време да престане да бъде такъв интроверт.

Да се караме навън

Кавгите на обществено място са почти толкова досадни, колкото и целуването и натискането извън дома. Споровете пред чужди очи са достатъчно конфузни и за двойката, и за хората, които са свидетели.

Избягването на скандали

Съгласете се, че любовта не може постоянно да се радва на чудесно здраве и хармония. Разногласията трябва да се случват, а споровете са определено здравословни за връзката. Липсата на конфликти може да доведе до невъзможност за компромиси в отношенията. Затова от време на време може да се поскарвате с любимия.

Да премълчаваме

Ако нещо ви тревожи, споделете го. Другият не чете мисли. Когато се случи проблем, веднага сигнализирайте за него, а не го складирайте в себе си. И не забравяйте да казвате „Обичам те“.

Да не прощаваме

Хората правим грешки и трупайки недоволство и яд, не само ще навредим на връзката, но и ще се сдобием с излишен стрес и безпокойство. Научете се да прощавате навреме.

Да сме реваншисти

Връзката е двупосочна – веднъж получаваш, друг път даваш. Това не означава да изпадаме в дребнавост кой колко пъти е измил чиниите, кой по-често пуска пералня или бърше прозорците.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X