Напишете дума/думи за търсене

7 начина за превъртане на брака

Bсеки човек мечтае да споделя живота си с достоен партньор, да има с кого да обсъжда успехите и провалите си, да бъде разбиран, насърчаван, подкрепян. Но както във всяка социална система, и в брака нещата невинаги са розови. Възникването на конфликти е закономерно - чрез тях се разрежда напрежението и се изглаждат различията. Трябва обаче да внимавате споровете да не стигат твърде далече. Щом усещате, че връзката ви се движи по ръба на пропастта, побързайте да вземете спасителни мерки.

Първо изяснете защо се е стигнало дотук. Съпрузите най-често допускат типови грешки, голяма е вероятността и вие да сте попаднали в капана на някоя от тях. Не се изкушавайте да хвърляте цялата вина върху партньора си, защото когато става дума за двойка, обикновено и двамата са еднакво виновни за случващото се.

Поддали сте се на рутината.

Според психолозите това е причината, която най-често подрива браковете. Мъжът и жената са обсебени от мисли за работа, претоварени са с грижи за децата и възрастните си роднини, вечно бързат, автоматизирали са повечето си действия, все по-рядко си обръщат внимание.

Намесила се е изневярата. Независимо дали я смятате за непростима или сте готови да я преглътнете, при всички положения това е едно от най-големите унижения в брака.

Не сте на една и съща вълна. Често се случва интересите на партньорите постепенно да се раздалечават, приятелските им компании да нямат общо помежду си, двамата да кроят все по-различни планове за бъдещето.

Нарушено е общуването. Вместо да гледат проблемите в очите, съпрузите ги заобикалят в името на спокойствието. В резултат напрежението се трупа и ескалира до краен предел.

Безпаричието ви съсипва. Финикийските знаци не могат да бъдат смисъл на живота, но и без тях не се живее. Ако денонощно се чудите как да платите кредитите, режийните, образованието на децата, а сметките ви все излизат криви, едва ли ви е до романтика.

Някой взривява връзката ви отвън. Обикновено това са родителите на единия от партньорите. Нерядко браковете се разпадат и когато някое от децата преминава през кризата на пубертета и насочва агресията си към майка си и баща си. Случва се също някой от приятелската компания да има пръст.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X