Напишете дума/думи за търсене

Двата вида брак, които правят жените най-щастливи

Според германско проучване има два вида съпрузи, които се грижат за щастието на любимите си, което пък води и до тяхната собствена радост от брака.

Какви половинки да избягваме, ако искаме да живеем доволно и честито в компанията на някого другиго до края на дните си?

Щастливи бракове = емоционална стабилност

Най-добре е да избягвате хора, които имат невротични тенденции. В тази графа влизат онези, които имат склонност към тревожност, емоционално нестабилни са и често изпадат в депресия.

С други думи, говорим за изключително тревожен индивид, който винаги е стресиран и се нуждае от постоянно успокоение. Защо не и сериозна доза йога.

Хората, които са женени или си партнират с невротични хора, е по-малко вероятно да бъдат щастливи от тези, които са женени за спокойни половинки.

Щастливи бракове = семейни цели

Другата съпружеска характеристика, която създава блажен съюз, е съпруг, който поставя семейните цели над целите си в кариерата. Да, тук говорим за добрия, старомоден семеен мъж.

Прекарването на дълги часове в офиса, дори заради идеята да се извадят повече пари за общия бюджет, не се счита за поставяне на семейството на първо място.

Това проучване разкрива, че както мъжете, така и жените, които са работили повече часове, отколкото биха искали, са били по-малко щастливи от тези, които са прекарвали повече време със семейството си.

Изглежда, че старата поговорка "Щастлива съпруга, щастлив живот" трябва да има допълнение. Спокоен съпруг, спокойна съпруга и дълъг и радостен семеен живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X