Напишете дума/думи за търсене

6 знака, че бракът ви е в кома и има нужда от изкуствено дишане

Браковете приключват всеки ден. Дали вашият не е следващият? Как да разберете?

Има някои драстични поведения, които или пряко водят до края на отношенията, или са симптоми, че брачният живот се разпада.

1. Не подкрепяте партньора си
Независимо колко малък или несъстоятелен спор може да изглежда, ако често взимате нечия страна, но не тази на половинката си, това е знак, че бракът ви изпитва сериозни проблеми.
Партньорът ви ще загуби вяра във вас поради тази липса на последователност и в крайна сметка това противоречие ще разкъса брака ви.

2. Омаловажавате се един друг

Наясно сте, че не трябва да криете истинските си чувства в брака, но омаловажаването на емоциите и желанията на другия е акт, който кара половинката ви да се чувства безполезна и сякаш не ви пука за нея.
Това може да означава, че нарочно търсите начин да нараните брачния си партньор, опитвате се да провокирате реакция или да спечелите власт над него. Често това означава, че наистина не уважавате съпруга(та) си.
Това е особено вредно, ако го правите пред други хора, включително приятели или дори вашите деца. Това, което се случва зад затворени врати, е едно, но ако половинката проявява крещящо неуважение към вас пред близки и семейство, това е знак, че бракът ви е сериозно застрашен от кончина.

3. Спите в отделни легла

Това е често срещан признак на развален брак. Неслучайно семейното ложе се нарича така.
Прекарваме една трета от живота си в сън. Ако не споделяте леглото, как може да очаквате да споделяте живота си?
Споделянето на кревата е повече от просто сън. Сексът е жизненоважна част от здравия брак. А когато съпрузите престанат да споделят легло, това често е знак за безсексуален брак.

Ситуации, в които спането в отделни легла не пречи на щастливия и здрав брак

- Ако работите в различни часове
- Ако някой от вас има медицински проблем
- Ако трябва да напуснете града по работа

4. Искате да си починете от брака

Бракът не е нещо, което може да включите и изключите. Ако сте решили като двойка или като личности да си починете от брака, това означава, че все още не сте готови да приемете, че бракът ви е приключил.

5. Не носите повече брачната си халка
Ако бракът ви е иначе перфектен и не носите пръстена си, няма нужда да се притеснявате.
Проблемът идва конкретно, когато отивате на гости при роднините и другият съвсем демонстративно маха халката си.
Или вярвате, че ако няма пръстен върху безименния пръст, няма да си напомняте за брачните си проблеми всеки път, когато погледнете ръцете си.

6. Спирате да спорите

Това може да изглежда контраинтуитивно. Ако не се карате, това не е ли знак, че вашият брак върви добре? На микрониво, може би.
Конфликтът може да доведе до напрежение във вашия брак. Но замитането на проблемите под килима е рецепта за бедствие.
В най-добрия случай това е знак, че се грижите бракът да просъществува, че сте готови напълно да задушите собствените си мисли и чувства и да оставите другия да печели всеки път.
Истината е, че конфликтът е необходима част от здравия брак.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X