Напишете дума/думи за търсене

Защо мъжете обичат една, а се женят за друга

Ако не сте го преживявали, то поне сте чували за такива случаи – мъж и жена имат дългогодишна връзка. Тя отдавна сънува годежен пръстен, но той все се бави с предложението. Така и не стигат до брак и се разделят. А само след няколко месеца той скоропостижно се жени за друга. Тя пък губи ценни мигове от живота си да си блъска главата защо не е била достойна, с какво другата я превъзхожда, къде е сбъркала, защо така и не е получила заветното предложение.

Истината е, че тези терзания просто нямат смисъл. Ако самата вие сте героиня в подобна история, колкото по-бързо осъзнаете, че те само обслужват нараненото ви его, толкова по-добре. Просто доста голям процент от мъжете се ръководят от абсурдни от наша гледна точка критерии, когато си избират съпруга. В книгата си Why Men Marry Some Women And Not Others Джон Молой описва резултатите от своето проучване сред над 3500 младоженци и обяснява какви критерии ги водят, когато падат на коляно пред любимата си, за да поискат ръката й.

Прекалено привлекателна, за да бъде съпруга

Молой помолил мъжете да опишат своята избраница – само 20% от запитаните използвали думи от типа на „секси” или „красива”, всички останали описвали черти от характера на бъдещата си жена. Повечето били готови да се подпишат под „тя изглежда като жена, с която не бих се срамувал да отида където и да е”. Повече от 30% признават, че одобрението на родителите им е помогнало да се решат на тази крачка. Вероятно се досещате, че роднините не си мечтаят до сина им да застане сексбомба, след която точат лиги всички мъже между 18 и 88 години.

Оказва се, че силният пол е по-привлечен от качества като лоялност, благоразумие и доброта. А в началото на една връзка, особено ако преди нея е имало поредица от скандали с дългогодишната половинка, мъжът е склонен да идеализира новата си любима и да вижда само хубавите черти в характера й. В същото време мъжете харесват момичета, които могат да се грижат за себе си, изглеждат поддържани, с красиви коси и нокти. Звучи шизофренично, но нещата стоят именно така: те искат секси съпруга, но не прекалено. Опитайте се да се вместите в този стереотип, ако си нямате друга работа.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X