Напишете дума/думи за търсене

По-добре сама, отколкото зле придружена

Когато приключим едни отношения, всички, които ги е грижа за нас, ни обясняват, че следващият мъж ще е в пъти по-добър и подходящ за нас и как с него най-накрая ще бъдем щастливи. Не ви ли смущава обаче нещо в тая трактовка. Без да искат, околните ни обясняват, че няма как да изпитаме щастие, ако сме сами. Дали? Склонна съм да споря и веднага мога да подкрепя различното си мнение с поговорката „По-добра сама, отколкото зле придружена.“

Понякога има хиляди причини, заради които си струва да нямаме мъж до себе, вместо да се мъчим в брак и връзки, които ни карат да линеем.

Времето е наше

Когато не сме привързани към съпружеските задължения, имаме 12 процента повече време за себе си. Може да намерим пролука в деня си за маникюр, педикюр, за четене на книга, да изгледаме цял сезон от любимия си сериал.

Социалните контакти възкръсват

Без наистина да се изисква изрично от нас, постепенно намаляваме социалните си контакти веднъж врекли се емоционално на някого.

А когато те от време на време се случват, не е изключено мъжът до нас да започне да мрънка, че няма кой да измие чиниите, че няма кой да сложи децата да спят, че няма кой да му нареже салата. Да, слава Богу, не всички господа са такива, но голяма част от тази прослойка се ражда с ръце, заврени в задните им части. Когато от уравнението отпадне патриархалният съпруг или партньор, външният свят отново напомня за себе си, а на нас не ни остава нищо друго освен да се впуснем отново в прегръдките му.

Никой не ни подронва самочувствието

"Задникът ти е пораснал, скъпа.“ Това със сигурност няма да го чуем, ако вече не споделяме пространството си с шивашкия метър, който някога се е наричал наш съпруг. Все едно пък той е перфектен с огромното си космато шкембе. Дори и да имаме някой друг сантиметър повече върху себе си месце, то само ние имаме правото да оценяваме пиршеството на плътта си.

По-евтино излиза

Да, любовта не трябва да се измерва с бюджетни средства, но бракът няма как да избяга от счетоводните сметки. Когато си сингъл, може парите за мъжки чорапи да отиват за по-приказно дамско бельо, за по-често посещение при козметик или за екскурзии.

Плановете се случват лесно

Ако нямаш другарче до себе си, не се съобразяваш с неговия отпуск, с неговите вълнения на тема почивка, уикенд пътувания и гостуване при роднини. Решаваш на момента къде ти се ходи и хукваш.

Да сме щастливи сами дава време и перспектива да почакаме търпеливо правилният за нас мъж да се появи в живота ни

Ако не се чувстваме хармонични и щастливи в брака или във връзката си, тогава трябва да се сложи край. Всеки има нужда да остане насаме със себе си, да заглади неравностите, да излекува очакванията и разпердушинените си усещания. Защото на ъгъла наистина ни чака нашето човече, с което взаимно ще грабим от щастието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X