Напишете дума/думи за търсене

18 "за" и "против" брака

Влюбени сме, главозамаяни сме, откачили сме от емоции.

Той пада на колене, слага пръстен на важния ни пръст и сме на крачка от заветното „Да“. Стоп, стоп. Не бързайте толкова. Не се омъжвайте, докато не си отговорите честно на тези въпроси.

По-добра или по-лоша

Насърчава ли ви мъжът до вас да давате най-доброто от себе си, да се развивате, да се надскачате или се чувства застрашен от вашия успех и постоянно се опитва да ви потиска? Ако везните клонят към последната част от въпроса, зарежете страхливия егоист до вас.

Наистина ли приемам другия

Винаги има неща, които искате да промените в другия, но никой не трябва да попада в ситуация, в която сте притиснати да не бъдете себе си, да не сте достатъчно уникални, за да сте угодни на любимия.

Коя съм аз

Ако не може да отговорите на това питане, тогава как ще разберете дали мъжът до вас ви пасва.

Щастлива ли съм с тази връзка

Идеята да споделиш живота си с някого до края на земните си дни, когото те прави неособено щастлив, е фундамент за чудесно брачно фиаско. Ако непрекъснато сте подвластни на кавги, безсмислени спорове за превъзходство, то по-добре се разделете, не се женете.

Чувствам ли се като в капан

Ако понякога се улавяте с мисъл за това, че искате да избягате поне за няколко дни от тези отношения, то със сигурност бракът не е правилната дестинация за вас. Ако сте с някого, тъй като сте инвестирали време и емоции в тази връзка, а не защото имате неистова необходимост да сте с него, забравете за годежа.

Балансирани ли са отношенията

И двамата ли сте на една и съща страница, стане ли дума за компромис, грижа, подкрепа или саможертва? Ако един от двамата прави повече за тези неща, то тогава премислете сватбеното решение.

Забавляваме ли се заедно

Мда, изобщо не е забавно да видиш двойка, която яде мълчаливо на масата до вас в ресторанта, или непрекъснато си зяпат в телефоните. Ако не може да се смеете във взаимната си компания сега, представете си какво ще е след десет години.

Забавляваме ли се поотделно

Да сте залепени един за друг непрекъснато изобщо не е секси.

Защо съм в тази връзка

Ако отговорът е свързан с любов, уважение, доверие и това, че цените любимия, хуквайте смело към олтара. Ако ответът му обаче съдържа страх от самотата, тревога за справянето сама с финансовите дела, тогава бягайте през глава.

Наистина ли вярваме на другия

Ако отрицанието съпътства тази ответна реплика, то тогава имаме две опции – или да намерим начин да възстановим вярата си в другия, или да сложим край.

С добър човек ли се споделям

Бихте ли го избрали за приятел, ако не бяхте влюбени в него? Ако отговорът е „Да“, тогава човечето става и за съпруг.

Привлича ли ме той

Физическото привличане е един от най-важните компоненти във връзката. Ако се насилвате да сте с някого, който ако не ви отблъсква плътски, то не ви и притегля кой знае колко, може би е по-добре да го отстъпите на някого, който ще му се радва телесно повече.

Аз родител ли съм или партньор

Да се грижиш за някого, когото обичаш, е голяма работа и отговорност. Спор да няма. Но ако усещате, че отглеждате гаджето си, което се готви да стане ваш съпруг, то може би ще искате да премислите решението си за венчавката. В крайна сметка е малко сбъркано той да спи с майка си, а вие с детето си, фигуративно казано.

Пази ли ми той гърба

Чувствате ли се като част от екип, в който другият винаги ви подкрепя, независимо дали сте прави или не? Ако е така, омъжвайте се веднага за него. Но ако той е по-склонен да ви хвърли на вълците, за да излезе сух от водата, тогава го оставете да се дави самостоятелно.

Гледаме ли в една посока

Някои двойки избягват да говорят за големи неща като брак и деца, защото се самозаблуждават, че те ще се „наредят от само себе си“. Ако сте решила да се жените, но на темата за наследниците все не й идва редът, не е лошо да проведете тоя разговор, преди да отидете да се изправите пред лелката в ритуалната зала.

Израстваме ли двамата заедно

Едно от задълженията на хората е да растат и да се развиват, да създават пълноценен живот за тях самите и за другите около тях. Ако вие и партньорът ви не се задоволявате да стоите на едно място в израстването си като индивиди, то почти е сигурно, че бракът ви ще бъде с добра успеваемост.

Още ли съм аз

Ако дори след години с някого може да се разпознаете като себе си, значи другият е вашето човече. Не ви трябва някой, заради когото сте станали неузнаваеми н собствените си очи.

Какво ми казва интуицията

Момичета, неслучайно имаме интуиция. Женска интуиция. Използвайте я, рядко подвежда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X