Напишете дума/думи за търсене

4 неща, които неомъжените жени не знаят за брака

Неотдавна се омъжих и така несправедливо намалих бройката в групата на неомъжените жени около мен. За мен, честно казано, се промени само усещането ми за принадлежност. Станах по-негова и по-малко тяхна. Или поне така биха казала част от тях, ако ги попитате.

Истината е, че нямам винаги време за нескончаеми количества вино, за среднощни женски лакърдии, за театрални маратони, за обикаляне по клубовете, където свирят любимите ни банди. Истината е, че понякога ми се ще да остана вкъщи, да врътна превкусна съпружеска манджа, да пия бира, да слушам тежки жици и да бърборя с любимия си.

Истината е, че ми се ще моите неженени приятелки да знаят някои детайли от реалността на брака, преди да тропнат сръдливо с крак, заканвайки се, че повече няма да ми се обаждат.

Не ни отписвайте

Аз все още искам да вилнея на местата, на които доскоро сме осъмвали с вас. Това, че съм ви отказала веднъж, не означава, че следващия път няма да подпаля ентусиазма си при поканата за чисто женска вечер.

Празниците са за семейството

Когато си сингъл, е лесно. Не се чудиш къде да прекараш някой дълъг уикенд. Взимаш малко дрехи в една раница, пълниш резервоара, слагаш в багажника няколко бутилки с любимата ти спиртна напитка и каниш със себе си поне две мацки, с които знаеш, че би отишла на край света. Когато си женен, ядрото ти е разделено на две. Този празник си с твоето семейство, другият се пада на неговото.

Не се сърдете, ако следващите четири дни вашата женена най-добра приятелка не дойде с вас до Италия или на пикник в Родопите. Това не означава, че не иска да споделя празниците си с вас. Значи, че не може да ви се обещае за следващата Коледа или за агнето на Гергьовден. Но без да очаквате, ще получите покана за женско пътешествие от нея при първата възможност, която й попадне.

Ревнуваме интериора ви

Звучи шашаво, но си е баш така. Няма какво да загрозява червените ви възглавници, розовите чинии и изобщо всички женски финтифлюшки, на които в моя дом в момента компания правят умалените версии на всички по-важни трансформъри и герои от „Междузвездни войни“. Да не говорим, че може да сложите свещ във формата на орхидея до телевизора, без това да предизвика масови безредици в хола.

Саможертвата е трудна работа

Да си женен, си е тотална саможертва, стане ли дума за време. То не е твое. То е на съпруга ти, на децата, на свекървата понякога, на кучето, на котката. За да откраднем време за себе си, съответно и за вас, приятелки, трябва да се мислят генералски стратегии. По-лесно е да победиш на шах някой обигран шахматист, отколкото да отсечеш, че днес след работа ще разполагаш с два часа за среща с женското си минало. И въпреки това да си женен е приказно, мамка му.

P.S. Чакам поканите за вашите сватби!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X