Напишете дума/думи за търсене

Ако искате връзката ви да бъде наистина здрава, правете това

Всяка романтична връзка има своите върхове и своите спадове, своите красиви  и своите тъжни моменти. След като преминем първата фаза на безумна влюбеност и неразривна хармония, започва истинската работа по връзката ни. И тази работа е въпрос на ежедневни усилия. 

Има едно нещо, което според психолозите трябва да присъства постоянно в ума ни - един инструмент, който ще ни прави силни в опазването на любовта и който ще се грижи за здравите основи на нашите отношения. И това е непрестанното създаване на изненади. Не мислете, че става въпрос за непрестанното купуване на подаръци, или за това всеки ден да се чудите като коя анимационна героиня да се облечете, за да бъдете секси. В никакъв случай. Става въпрос за мънички жестове. Например да измиете колата на партньора си, когато той е много зает, да му опечете любимата содена питка, въпреки че вкъщи има толкова много хляб. 

Изненадите могат да се разделят в три основни разновидности:

1. Практическа помощ: да помогнете в работата му, в задълженията му у дома или към родителите му, в това да се отменяте взаимно във всичко.

2. Красотата навсякъде: този тип жестове могат да са свързани с нашия собствен външен вид - например да си направим любимата му прическа или да си купим предизвикателна рокля, могат да са свързани обаче и с целия ни заобикалящ свят: да аранжираме красиво масата за вечеря, да го посрещнем с романтичен пикник на балкона и т.н.

3. Докосване и комфорт: тук влизат всички видове масажи, това да загърнем любимия си с допълнително одеяло през нощта, да го събудим с кроасан и каничка кафе в леглото.

Бъдете креативни и най-важното: тези изненади трябва да се случват естествено, без насилване и от двете страни. Поговорете с половинката си, кажете му какво би ви харесало на вас - например той да ви носи спонтанно цветя, набрани от някоя поляна, да ви отменя в разходката на кучето понякога, или пък да ви улеснява, като веднъж седмично поръчва готова храна. А може би да ви пише любовни бележки и понякога да ги скрива в чантата ви? Да ви води на филм, който ще се хареса повече на вас, отколкото на него? Не се срамувайте да споделяте какво би ви направило щастливи, защото по този начин помагате на връзката си.

Отвореното общуване е в основата на добрите взаимоотношения, а постоянните изненади и жестове ще я направят да цъфти и хубавее.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X