Напишете дума/думи за търсене

Чашата е наполовина пълна. Какво означава това в любовта?

Вие сте такъв оптимист, че за вас чашата не е просто наполовина пълна с вино, ами и с безброй вярвания за светло бъдеще. И въпреки това сте изтеглили късата клечка – влюбени сте до ушите в песимист, който вярва, че дегустацията на вино е вреди на околната среда.

Противоположностите се привличат, нали? Напълно възможно е оптимистът и песимистът да се насладят на красива романтика, стига и двамата да са готови да бъдат малко гъвкави.

Ако вие сте оптимист
Типично за вашата порода, вие обожавате да гледате от светлата страна на живота. Когато се сблъскате с даден неуспех, вие просто избирате да не позволявате на несгодата да се възползва максимално от вас.
На езика на отношенията това означава, че веднага ще се озовете на прага на вашия любим с кошница за пикник и комплект кабели за акумулатор, когато проблемите с колата не му позволяват да стигнат навреме за романтичната ви вечеря.

Когато срещнахте чудната си половинка, нейната ярка усмивка и цинизъм ви привлякоха неудържимо. Сега обаче се оказва, че не може постоянно да пръскате слънчеви лъчи около вас, тъй като мракобесието на партньора ви често се сблъсква с вашата слънчевост.
Какво да направите?

Първо и най-важно, разберете каква е причината за песимистичното настроение на другия. С депресия ли се бори или с други здравословни проблеми? Детството му е оставило трайни и негативни поражения в живота? Неговата емпатичност го подтиква да се грижи и вглежда твърде много във всяко малко нещо? След като разберете какво влияе негативно на вашия партньор, той ще оцени готовността ви да се срещнете по средата по пътя на възприятията си за света.

Ако сте песимист
Подобно на оптимиста, вие имате свой собствен живот, въпреки че вашият е в малко по-тъмни нюанси. Вместо да направите лимонада от лимони, които ви поднася ежедневието, обикновено мислите за най-лошия възможен сценарий - включително и за край на отношенията. Понякога сте толкова мнителни, че ако половинката ви каже, че автомобилът й отказва да запали, вие веднага ще решите, че това е удобно извинение, зад което маскира желанието си да бъде с друг.

Въпреки това най-накрая сте срещнали онзи специален човек, който винаги ще направи лимонада от лимоните, поднесени от живота. И колкото и да го обичате, постоянната му приповдигнатост и положителност ви идва в повечко.

В крайна сметка не сте песимист, вие сте реалисти, нали?

Вместо да приемате за чиста монета, че партньорът ви постоянно е „надрусан“ с хубавото на живота, отделете малко време, за да разберете защо той никога не сваля розовите очила.
Пренебрегва ли проблемите, които среща по пътя си? Или цялата му положителност е просто фасада?
Ако вашият партньор винаги посреща с отворени обятия надеждата и оптимизма, но не загърбва и други гледни точки, тогава се наслаждавайте на неговата приповдигнатост.
Ако обаче използва оптимизма си, за да маскира по-дълбоки проблеми, трябва да намерите време и начин да разговаряте с него. Започнете разговора с нещо от рода на: „Обичам позитивността ти, но нека намерим начин, който да ти помогне да се справиш с неудачите си. Аз се чувствам по-добре, когато имам план, и мисля, че и на теб би ти било от полза.“

Независимо от коя страна на барикадата сте, не забравяйте, че е добре да сте малко мрачни от време на време или да търсите най-доброто във всяка ситуация.
И помнете, че е по-важно не колко дълго, а как сте готови да обичате своя тотално противоположен партньор точно такъв, какъвто е.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X