Напишете дума/думи за търсене

7 етапа на любовта

1. Захарно-шоколадова фаза или „химия на любовта“ (продължава приблизително 18 месеца).

Когато се срещнат мъж и жена и се влюбят, в организма им се отделят определени хормони, които украсяват света в ярки цветове.

В този момент гласът изглежда невероятен, всяка глупост – удивителна. Човек се намира в състояние на наркотично опиянение. В този период не бива да се взимат каквито и да е решения, тъй като, когато свърши действието на този наркотик, всичко си идва на мястото, пишат нашите приятели от сайта "Спиралата - Виртуална духовна библиотика".

2. Следващата фаза, която задължително настъпва след първата, е когато чувствата се умиротворяват - фазата на пресищане.

През този етап вашите чувства се успокояват и умиротворяват. А след това следва обикновено привикване към човека. Романтичните отношения стават обичайни. Започва етап на насищане, а след това и на пресищане. Настъпва затишие пред буря, буквално както в природата. Във въздуха вече се усеща миризма на буря, но все още е подозрително спокойно, хармонично и тихо.

3. Третата фаза е охладняване. 

На тази фаза често започват скандали, сякаш са ви дали лупа и се концентрирате върху недостатъците, които притежава партньорът ви.

Най-лесният и най-лош изход от това е разводът. Какво лошо?... Проблемът е в това, че вие отново влизате в захарно-шоколадова фаза, но с друг партньор. Има хора, които просто се въртят в тези три фази.

Във Ведите тези три фази се считат за ниво на нецивилизования човек, тъй като вие все още не сте навлезли в истински отношения.

4. Следващата фаза - това е търпението.

Скандалите между партньорите продължават, но те не носят такъв фатален характер, както в предишния период, тъй като и двамата знаят, че когато скандалът завърши, отношенията отново ще се възстановят.

Ако ние вложим усилия за развитие на търпение, те ще се възнаградят с развитие на разума.

5. Пета фаза — фаза на дълга или уважението. Това е първият стадий на любовта.

До този момент все още не е имало любов. Аз започвам да мисля, че не той ми е длъжен, а че аз съм му длъжна. Концентрирането върху своите задължения ни развива.

6. Шеста фаза – дружбата.

Дружбата — това е сериозна подготовка за любов. Фазата е основана на предходните отношения. Партньорите имат нужда да създадат „банка на доверието”. Без взаимно уважение отношенията няма да се развият.

7. Седма фаза – любовта.

Изминат е достатъчно сложен и дълъг път. Двойката очаква заслужена награда – истинската любов. Излишно е безпокойството, че тя ще престане или отслабне с течение на времето. Не, тя непрекъснато ще израства и ще става все по-силна.

Смята се, че хората могат да преминат през тези етапи за около 12 години и повече.

Любовта – това не е евтина вещ, не е възможно да се купи. Към нея трябва да се стремим цял живот. На любов следва да се учим чрез различни житейски ситуации.

Това е характерно за продължителни и близки отношения. Любовта не ни пада от небето, към нея ние сами вървим, узряваме и се освобождаваме от егоизма.

Затова двойките, които са решили да се разведат, трябва старателно да се опознаят взаимно и да се сприятелят. А после ще дойде и голямата любов. 

Ако ви се струва, че любовта си е отишла, то знайте, че вашата любов още даже не е започнала...

Както се казва в Библията, „Любовта никога не престава”!

Цялата статия може да прочетете тук.

Източник: http://pomada.cc/open/840

Превод: Петя Стоянова, http://www.spiralata.net/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X