Напишете дума/думи за търсене

Какво оставя след себе си първият за годината ретрограден Меркурий

Днес, 28-ми март, планетата на комуникациите Меркурий излиза от първата си за годината ретроградна фаза в знак Риби.

Това разположение на планетата донесе повече объркване и хаос в личните ни отношения, чувства, емоции и усещане за сигурност и постоянство. Въпреки слабостите на това гостуване си мисля, че всеки един от нас има нужда понякога да спира и анализира ежедневието си, средата си, хората с които общува и делата си, които ежедневно обгражда с разум и практичност.

Ретроградният Меркурий в знак Риби донесе желание за духовно извисяване и поглед на живота от гледната точка на онази сила, която движи света извън нас и нашите усилия. Съчетанието между Меркурий и Нептун ражда голямата илюзия, подплатена с безброй мечти, розови планове и усещания, които имат вероятността да стигнат далеч от реалността. Ще е добре ако сте успели в този период да вземете от гостуването на Меркурий в знак Риби интуицията и да я използвате в реализиране на реални планове и цели. Меркурий тук отвори много затворени врати и ни накара да стигнем сами до отдавна търсени отговори. Не си позволявайте и не се изкушавайте да останете в света на мечтите и илюзиите, които скоро ще започнат да изчезват. Наученото, усетеното и видяното сега запазете за себе си и използвайте градивно и пълноценно в бъдеще.

До 30-и март Меркурий ще бъде стационарен. До тогава продължава да важи правилото „Не действай“. В тези дни е повишена опасността от пътно транспортни произшествия. Карайте внимателно! Подобно на последните градуси на всяка натална планета, в края на ретроградните планети енергията е най-силна. Тогава сякаш планетата спира, обръща се назад и си казва, че трябва като за последно да направи най-големите поразии. Аз лично си го представям като излизане от стаята, казване на важни думи и хлопване на вратата. Така силно, че всички да чуят и видят последствията.

От месец април може да започнете своя нормален ритъм на планове и цели. Имахте достатъчно време да чувствате и планувате, сега вече трябва да приложите наученото от периода.

С много любов,

Астролог Венета Матева

Венета Матева е астролог, който използва всички практики на модерната западна астрология, съчетавайки ги с ведическа (индийска) и кабалистична астрология. Може да се свържете с нея чрез Facebook профила й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X