Напишете дума/думи за търсене

Ретроградният Меркурий е помощник на разбитите сърца

От 17 ноември до 7 декември сме в последния за тази година цикъл, вече придобил широка популярност и наречен ретрограден Меркурий. Това е единствената планета, чийто ретрограден ефект се усеща толкова силно и от толкова много хора. Може би точно поради тази причина напоследък започнахме да изпадаме в паника, когато дойде такъв момент. А не бива, защото ретроградният Меркурий може да има много изнервящ ефект върху нас, но също така, ако знаем как, ние може да спечелим от него. 

Важно е да се знае, че проблемите, които Ретроградният Меркурий сее, са свързани до голяма степен с техниката и технологиите. Вероятността да ви се развали лаптопът, да заседнете в асансьор, или да загубите важни документи и снимки, е голяма през този период. Разбира се, това не са фатални неща, така че бъдете внимателни и не се напрягайте, ако ви се случи нещо подобно.

Друго, с което е типичен периодът, е това, че

начинания, които започват сега,

не обещават добро развитие.

Така че не се препоръчва да сключвате сделки, да правите големи покупки, да тръгвате на далечен път, да започвате курс или нова работа, да сменяте длъжността си, да започвате нови връзки. В същото време, ако през този период се разделите с някого, тази раздяла няма да е окончателна. Ето и един позитивен аспект от на пръв поглед негативния период.

Ако обаче вече сте започнали нещо и в миналото не сте успели да го довършите, сега е моментът. Може да спечелите много от Ретроградния Меркурий, ако имате вътрешни сметки за разчистване - не сте простили на някого, не сте успели да се откъснете емоционално от нещо, не сте успели да поправите своя грешка в миналото. Направете го сега и ще имате всички шансове за щастлив завършек. 

Другите "бонуси" от ретроградния Меркурий са: ако учите нещо, направете солидно повторение на материала сега и знанията ви ще бъдат максимално освежени; сега е моментът да сложите ред, да откриете затрити вещи и документи, както и да срещнете отново стари приятели и познати, с които сте загубили контакт. 

Ретроградният Меркурий е помощник

и на разбитите сърца.

Ако не успявате да забравите старата любов, обърнете се навътре към себе си в този период и намерете отговор на въпроса защо е било по-добре за вас да се разделите с този човек. Намерете начин да му простите, да простите на себе си за грешките, да го пуснете и да продължите към онази любов, която е за вас. Която няма да ви носи страдание, болка, неудобни въпроси и срам. Отървете се от миналото сега в името на мечтаното си бъдеще утре!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X