Напишете дума/думи за търсене

Сандра Бълок: Била съм с разбито сърце. Нямах представа как ще се изправя, но успях

Добре е от време на време да имаме шанса отново да започнем на чисто. Да бъдем дръзки, да бъдем красиви, да бъдем смели, да стъпваме решително по жежката земя на мъжкия свят. Това понякога, разбира се, е доста по-лесно за изказване, отколкото за преборване и осъществяване. Но ако случайно ни налегне неувереност, винаги може да почерпим сила от няколко вихрушни дами, които са неизчерпаеми модели за подражание.

1. "Разбира се, че може да имате всичко. Какво трябва да направите ли? Бих казала всичко. Ще бъде малко мръсно и разхвърляно, но прегърнете бъркотията. Ще бъде сложно, но радвайте се на сложнотията. Реалността няма да се доближава и на йота от вашите представи, но изненадите са нещо добро за вас. И не бъдете уплашени. Винаги може да промените мнението си. Вземете мен за пример – имала съм четири кариери и трима съпрузи.”

Нора Ефрон, режисьор

2. “Смятам, че животът винаги е опасен. Някои хора се страхуват от него. Някои хора изобщо не го живеят. Но други, ако искат да постигнат целите си, трябва да го направят. Трябва да излязат от ступора си...”

Малала Юсафзай, най-младата носителка на Нобелова награда за мир

3. "Мечтите са чудесни, но те са просто мечти. Преходни, ефимерни, красиви. Но мечтите не се превръщат в реалност само защото ти бленуваш за тях. Трябва здрава работа, за да се сбъднат. Трябва здраво да се работи, за да има промяна.”

Шонда Раймс, създател на сериалите „Анатомията на Грей”, „Скандал” и "Как да ти се размине за убийство"

4. "Когато се спънеш, продължавай да вярваш. А когато си повален на земята, изправи се веднага и никога не слушай някого, който ти обяснява, че не можеш или че не бива да продължаваш напред.”

Хилъри Клинтън, политик и бивша Първа дама на Щатите

5. “Била съм свита на пода, била съм с разбито сърце. Нямах представа как ще се изправя отново, но успях. Просто си дадох време.”

Сандра Бълок , актриса

6. "Никога няма да направиш нещо значимо, освен ако не си достатъчно смел, за да опиташ.”

Доли Партън, кънтри певица

7."Някои провали в живота са неизбежни. Невъзможно е да живееш, без да се провалиш в нещо, освен ако не живееш толкова предпазливо, че е по-добре изобщо да не съществуваш. В този случай ти си се провалил по подразбиране.”

Джей Кей Роулинг, автор на поредицата за Хари Потър

8. "Правете разни работи. Бъдете любопитни. Не чакайте да ви удари вдъхновението по главата или обществото да ви целуне по челото. Внимавайте. Винаги трябва да сте нащрек. Гребете с пълни шепи от всичко, до което се докоснете. Не позволявайте на нито едно извинение или на някакви скучни задължения да диктуват живота ви.”

Сюзан Зонтаг, писател, критик и политически активист

9. "Когато се сблъскате със сексизъм, с възрастова дискриминация, с дискриминация, свързана с външния ви вид, с религиозни различия, запитайте се дали този, който си позволява да ви третира другояче, е важен за вас. Ако отговорът е не, игнорирайте го и продължете по пътя си. "

Тина Фей, актриса, създател на сериала „Рокфелер Плаза 30”

10. "Надеждата е много непокорна емоция."

Глория Стейнъм, журналист, феминист

11. "Провалил си се и сега какво? Животът продължава. Само когато рискуваш да се провалиш, тогава откриваш нови неща.”

Лупита Ньонго, актриса, носител на „Оскар”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X