Напишете дума/думи за търсене

Човек се влюбва само три пъти

През целия живот се сблъскваме и разделяме с любовта.

Някои хора влизат в нашата орбита, за да ни причинят драматични и емоционални възходи и падения. Други пък трайно се настаняват в сърцето ни без прекалени драми.

Учените твърдят, че човек може да се влюби искрено само три пъти.

Приказната любов

Доста често нашата първа любов ни връхлита, когато сме все още много млади.

Изпраща ни с лекота в страната на приказките. Дотолкова ни заслепява, че дори може да ни накара да повярваме, че това е за цял живот.

В този момент сме склонни да правим неща, които никой не е очаквал от нас и да изненадваме самите себе си.

Отказваме да обърнем внимание на малките проблеми и сме готови да жертваме нашите принципи в името на любовта си с любимия човек. И дълбоко в себе си вярваме, че сме открили сродната си душа.

За съжаление първата любов в повечето случай има фатален край. Приказката рано или късно свършва.

Сложната любов

Втората любов на нашия живот е най-сложната.

Научили сме си урока от предишните си опити и се опитваме да изберем един напълно различен тип партньор. Или поне така си мислим. Тук вероятността да бъдем манипулирани, излъгани или наранени е по-голяма. Ние сме готови да използваме всяка възможност, за да закърпим връзката си, но всеки нов опит се превръща в още по-голям провал. Казано с просто думи, сме стъпили на изгнил клон, а лекуваме дървото. Това е истинска драма, изпълнена с единични и случайни моменти на щастие.

За пореден път истинските ни чувства са пратени в трета глуха, а ние правим безкрайни опити да спасим една проблемна любов. Но и от това има полза. Сложната любов ни учи, че е важно да бъдем обичани и да получаваме равно количество чувства на това, което влагаме.

Зрялата любов

Тя се появява в живота ни, когато вече почти сме се отказали от чакане. Зрялата любов пристига като ненужна вещ и не идеализира това, което очакваме от любовта. На пръв поглед не изглежда да е перфектната, но тя предвещава една истинска връзка, пълна с усещането за лекота. Най-накрая сме готови да приемем нашия партньор такъв, какъвто е. Тази любов ни учи да бъдем истински и да се чувстваме комфортно с факта, че няма нищо лошо в това връзката ни да не е перфектна.

....
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X